“8. Contemporary İstanbul” fuarı

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, Lütfi Kırdar...

“8. Contemporary İstanbul” fuarı

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, Lütfi Kırdar...

11 Kasım 2013 Pazartesi 11:32
“8. Contemporary İstanbul” fuarı

  

“8. Contemporary İstanbul” fuarı sanatseverleri bekliyor

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 7-10 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Fuarın İstanbul Kongre Merkezi’ndeki açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu tür uluslararası kültür-sanat etkinliklerinin İstanbul’un tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, açılışın ardından sergilenen eserleri gezdi. Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking'in üstlendiği fuarda sergilenen eserlerin yüzde 50'si Balkanlar, Kuzey Afrika ve Doğu Akdeniz bölgelerinden, yüzde 50'si de Avrupa ve Amerika kıtasından seçilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

8. Contemporary İstanbul, bu yıl 650 sanatçı, 3 bin eser, 21 ülkeden 92 çağdaş sanat galerisi ile 70 binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Marlborough Gallery, Galerie Lelong, Andipa Gallery, Opera Gallery, Galeria Filomena Soares, Galeria Javier Lopez, Senda Gallery, Michael Schultz, Klaus Steinmetz ve Türkiye'den Dirimart, Galerist, Galeri Mana, Galeri Nev, Pi Artworks, Rampa, x-ist, fuara katılan galeriler arasında yer alıyor.

Uluslararası Kurumsal Çağdaş Sanat Koleksiyonerleri Derneği'nin (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art-IACCCA) üyeleri de açılış günlerini izlemek üzere İstanbul'a geldi.

Contemporary Istanbul'un 8'inci yılındaki yeniliklerinden biri "Plug-in Istanbul Yeni Medya Fuarı" oldu. Sanat, tasarım ve teknolojiyi birbirine yaklaştırmayı amaçlayan Plug-in Istanbul, galerileri, tasarım ve mimari stüdyolarını ve bu alanlarda çalışan yazılım ve teknoloji firmalarını projenin içine çekmeyi öngörüyor.

 

Son Güncelleme: 11.11.2013 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72