Şiddetli yağış sonrası bilanço!

Dün akşam saatlerinde yağmaya başlayan dolu çatıları deldi ,kuşlar uçamadı, ağaçlar devrildi ve trafik felç oldu.Tamamen kapanan hava İstanbulluları korkuttu.

Şiddetli yağış sonrası bilanço!

Dün akşam saatlerinde yağmaya başlayan dolu çatıları deldi ,kuşlar uçamadı, ağaçlar devrildi ve trafik felç oldu.Tamamen kapanan hava İstanbulluları korkuttu.

28 Temmuz 2017 Cuma 11:11
Şiddetli yağış sonrası bilanço!

Dün akşam saatlerinde başlayan hayatı felç eden yağmur ve dolu yağışı İstanbullularısaatlerce yollarda bıraktı ve bircok  ev araba ve iş yeri hasar gördü. 

KUŞLAR HAVADA KALAMADI

Bu ani değişime havada yakalanan kuşlar zor anlar yaşadı. Bir araya toplanan kuşlar uçmakta güçlük çekti. Havada durmakta zorlanan kuşlar evlerin çatılarına sığındı.



DOLU TANELERİ ÇATILARI DELDİ

Rüzgarın etkisiyle ağaçlar yan yattı. Bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Hemen ardından dolu taneleri geldi. Yaklaşık 2 dakika boyunca ceviz büyüklüğünde iri dolu taneleri her yeri dövmeye başladı. Binaların çatıları delindi. Bir binanın çatı katındaki plastik saç sanki bir otomatik tüfekten çıkan kurşunlarla delinmişçesine kullanılamaz hale geldi. Bazı bina duvarlarında da kurşun izlerine benzer hasarlar oluştu. Otomobillerin camları kırıldı, hatta kaportalarında çökmeler yaşandı.

ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI

Dolu yağışına yaya yakalanan çok sayıda kişi başından yaralandı. ve acil servisler yaralılar ile doldu taştı.


Sağanak yağışın ardından oluşan su baskınları nedeniyle vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Arızalanan araçlar çekiciyle sudan çıkarılırken vatandaşlar bellerine kadar yükselen suda yürüdü.
Ataşehir'de etkili olan dolu yağışı ve su baskınları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yolları basan sel sularında araçlar arızalandı. Bazı araçların da dolu nedeniyle camlarının kırıldığı görüldü. Sular içinde mahsur kalan araçlar çekici yardımıyla sudan çıkarıldı. Bazı vatandaşlarda bellerine kadar yükselen suda yürüdü.

İstanbul'da aniden bastıran fırtına ve şiddetli yağış, hayatı resmen felç etti. Metrolar ve metrobüs seferleri yapılamazken, kötü bir haber de Şehir Hatları'ndan geldi. Kadıköy istikametinde ilerleyen Şehir Hatları'na ait bir vapur, denizin ortasında fırtına nedeniyle mahsur kaldı. Vapur, dalga kıranlara çarptı. Panikleyen yolcular ise can yeleklerini giydi.

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, E-5 ve ana arterlerde trafiği durdurdu. Metro seferleri iptal edildi. Avrasya Tüneli trafiğe kapatılırken, vatandaşlar vapurda mahsur kaldı. Marmaray tünel çıkışında araç çıkışlarına 10 dakika boyunca izin verilmedi. Marmaray seferleri iptal edildi. Seferler, bazı duraklar arasında kısıtlı olarak yapılabildi.

Kent genelinde akşam saatlerinde yer yer dolu şeklinde yağan sağanak nedeniyle trafikte de aksamalar yaşanıdı. Avrasya Tüneli de yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbir olarak trafiğe kapatıldı.

Son Güncelleme: 28.07.2017 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3