Dudullu Kooperatif Yangından Mal Kaçırıyor! Milyonluk vurgun mu?

SS. Dudullu Kredi Kefalet Kooperatifi kongresi seçimi, İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından usulsüzlükler gerekçesi ile iptal edilmişti. Kooperatif yönetimi şimdi de baskın seçimle kendi bataklıklarından kurtulmak ve hesap vermekten kaçmak istiyor.

Dudullu Kooperatif Yangından Mal Kaçırıyor! Milyonluk vurgun mu?

SS. Dudullu Kredi Kefalet Kooperatifi kongresi seçimi, İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından usulsüzlükler gerekçesi ile iptal edilmişti. Kooperatif yönetimi şimdi de baskın seçimle kendi bataklıklarından kurtulmak ve hesap vermekten kaçmak istiyor.

10 Eylül 2019 Salı 16:34
Dudullu Kooperatif Yangından Mal Kaçırıyor! Milyonluk vurgun mu?

Yolsuzluk iddiaları gölgesinde baskın seçim

Müfettiş raporları ile yolsuzluk ve usulsüzlükleri ayyuka çıkan SS. Dudullu Kredi Kefalet Kooperatifi bu ayın sonunda seçime gidiyor. Önceki seçim İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından usulsüzlükler gerekçesi ile iptal edilmişti. Artık şaibeli hale gelen seçimlerle yargıya hesap vermekten kaçma niyetleri çok açık.

Nedir bu koltuk sevdası?

Oda’daki usulsüzlük iddiaları ile gündemden düşmeyen kooperatife başkan dayanmıyor. 2 senede 4 başkan değişikliği ile yine kafalarda birçok soru işaretleri doğurdu. Zihni Teke başkanlığı Mehmet Yirmibeş’e bıraktı. Bir ay sonra koltuğa bu sefer Vedat Boz oturdu. Ardından seçime gidildi ve Mehmet Yirmibeş yeniden başkan oldu.

Kamuoyu soruyor: Bu vurgunu kim yönetiyor kim göz yumuyor?

Seçimleri kendi bataklıklarını kurtarmak için aday olan isimler var. Şimdide baskın seçim yapıp işin içerisinden çıkmak istiyorlar. Kamuoyu soruyor: Dudullu Kooperatifte milyonluk vurgun mu var? Bu vurgunu kim yönetiyor, kim göz yumuyor?, Bu seçimler neden bu kadar önemli?, Yolsuzluk dosyaları kapanmadan ve mahkemede aklanmadan seçimlere girmek ne derece etik?

Yargı ya hesap vermeden baskın seçim!

raporundan sonra devreye Gümrük ve Ticaret müfettişleri girerek kooperatifte inceleme başlatmıştı. Bu inceme sonucunda yönetimin kooperatifi zarara uğratmalarından dolayı Türk Ceza Kanunu’na göre cezalandırılması sonucuna vardı. Raporların mahkemeye gitmesi engelleniyor mu? Mahkemeye gidildiyse kamuoyundan niye gizleniyor? Kooperatif yönetimi kendini aklamadan seçime girmesi, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ dedirtiyor. Müfettiş raporlarında ismi geçenler Nilgün Kaplan, Vedat Boz, Mehmet Yücel ve Mehmet Sami Yirmibeş yargıya hesap vermeden kurtulma peşindeler.

30 yıl tüm yolsuzluklara göz yummuş 
Nilgün Kaplan aday!

Yolsuzlukla ilgili müfettiş raporlarında adı geçen odanın 30 yıllık sekreteri Nilgün Kaplan aday olacak. Nilgün Kaplan bunca yıl yapılan yolsuzluklara şahit olup hiç ses Çıkartmayan bir isim. Yolsuzluklara adı karışmış isimlerin aday olması ‘Bu adaylığın arkasında hangi hesaplar var’ sorusunu akıllara getiriyor.

ÇIKAR GRUBUNUN YENİ ADAYI!

Geçmiş dönemde seçimleri kendi yolsuzluklarını örtbas etmek için kullanan bu isimler artık geri planda. Mevcut Başkan Mehmet Sami Yirmibeş müfettiş raporlarına dayanamayıp kaçmış. Kooperatif üzerindeki çıkar gruplarının yeni adayı bu seferde Nilgün Kaplan.

Kimler kimlerle beraber!

Şimdi ise görevin kötüye kullanılması müfettiş raporu ile sabit olan yönetim kurulu üyeleri aday olarak çıkıyor. İlk başkan Zihni Teke, şu anki başkan adayı Vedat Boz’u desteklerken, önceki başkan Mehmet Yirmibeş ise kooperatifin Müdiresi Nilgün Kaplan’ı destekliyor. Bu iki ismin arkasında ise Bayram Çavuşoğlu ve Mehmet Yıldız’ın olduğu iddia ediliyor. Bu oluşum ‘Menfaat prestler yeni oyun peşinde’ şeklinde yorumlanıyor. Kendi kooperatifin onca sorunu varken milyonlarca liralık krediyi kendi yandaş esnafına dağıtan bu isim neyin peşinde.

Temel Çoruh ve Mehmet Yıldız taşeronları sahaya sürdü

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği başkanı Temel Çoruh onca yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları karşısında halen sessiz kalması tepki topluyor. Çoruh’un neden bu olaya ‘Dur’ demediği hala gizemini koruyor. Aynı şekilde Bu usulsüzlüklerin Bölge birliği başkan vekili Mehmet Yıldız tarafından organize edildiği iddiaları ayyuka çıkmasına rağmen, Yıldız’da yine seçimlere müdahil olma derdinde.

Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı

Dudullu Kooperatifi’ndeki usulsüzlüklere karışmış ekibin içinde olması kamuoyunda kabul görmüyor ve şaşkınlıkla karşılanıyor. Bu kirli ilişkinin içinde olmasıyla ilgili Dudullu Kooperatifi’nin Denetim Kurulu Üyesi olarak açıklama yapması bekleniyor.

Kamuoyu şu sorulara cevap arıyor?

29 Eylül Pazar günü kongreye gidiliyor. Ancak hem önceki hem de mevcut yönetim birÇok iddiaya henüz net bir cevap vermiş değil. 
Şu an aday olan isimler bu iddiaların ortaya atıldığı dönemde yönetimde yer almışlardı. Şimdi kamuoyu adına soruyoruz:

Nilgün Kaplan ve Vedat Boz’un yargılanmaları engelleniyor mu?

Müfettiş Raporları savcılığa niye intikal etmiyor?

Mahkeye gidildiyse adli bilgiler kamuoyundan niye gizleniyor?

Karasu’da içine 150 bin lira masraf yapıldığı iddia edilen dört yazlıktan biri genel kurulun kararı olmadan niye ve kime satıldı?

Daire satışında aracıya 11. 800 TL komisyon ödendi mi, bu komisyon sus payı mı?

2 daireyi satıp paraları ne yaptınız, borç mu kapattınız?

Krediler eşe – dosta ve ahbaba mı dağıtılıyor?

Kimi borcunu ödemeden ipoteği kaldırılırken, kimisi 2 kefille 30 bin Lira kredi alamıyor. Bu çifte standart niye?

Üyelere yönelik bu güne kaç proje gerçekleştirdi, Üyeler neden hiçbir hizmet alımından faydalanamıyor?

Kongre öncesinde aday adayları ve onların destekçileri ile yapılan pazarlıklardan üyelerin bilgisi var mı?

Son Güncelleme: 11.09.2019 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3