Bu arsa satışı Çekmeköy’de çarşı pazarı karıştırdı

Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’ne ait Merkez Mahallesi 3198 parseldeki arsanın satışı için meclisten yetki alındı. Belediyenin borçlarını ödemek için arsa satışı eleştirilirken öte yandan CHP grubunun yarısının bu satışa ‘Evet’ demesi ise herkeste şok etkisi yarattı.

Bu arsa satışı Çekmeköy’de çarşı pazarı karıştırdı

Mülkiyeti Çekmeköy Belediyesi’ne ait Merkez Mahallesi 3198 parseldeki arsanın satışı için meclisten yetki alındı. Belediyenin borçlarını ödemek için arsa satışı eleştirilirken öte yandan CHP grubunun yarısının bu satışa ‘Evet’ demesi ise herkeste şok etkisi yarattı.

17 Eylül 2019 Salı 15:37
Bu arsa satışı Çekmeköy’de çarşı pazarı karıştırdı

Nereden baksan tutarsızlık!

Çekmeköy Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Merkez Mahallesi’ndeki 3198 parseldeki 3 dönüm arsanın satışı için meclisten yetki aldı. Ancak bu arsa satışı birçok tartışmaları da beraberinde getirdi. Öncelikle belediyenin borçlarını ödemek için arsa satışları epeydir eleştiri konusu oluyordu. Arsa satışı yerine buralara kamu yaranına kurumlar yapılması talep ediliyordu. Ancak asıl tartışma CHP grubunun yarısının bu satışa ‘Evet’ demesi oldu.

CHP grubunun tutumu şok etkisi yarattı!

Bir hafta önce komisyona havale edilen arsa satışı, burada hem CHP hem de Ak Partili meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Komisyonda CHP grubundan Selma Akın satışa ‘Evet’ derken, İlhan Bayram ise ‘Hayır’ dedi. Komisyondan çıkan arsa, daha sonra satış için yetki alınmak üzere belediye meclisine geldi. Asıl ip burada koptu. CHP grubundan 7 meclis üyesi satışa ‘Evet’ oyu verirken, 6 üye ise ‘Hayır’ oyu verdi. CHP grubunun bu tutumu Ak parti meclis üyelerini bile şaşırttı. CHP grup başkan vekili Ünal bellek, yukarıdan gelen talimatla meclis üyelerinin bu oylamada serbest bırakıldığını ifade etti.

Kamuoyu ve parti üyelerinin baskısı ile mahkemeye taşınıyor

Ancak yukarıdan talimatı kim tarafından verildiği netlik kazanmadı. İl başkanlığının talimatı mı, ilçe mi yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talimatı mı kamuoyu merak ediyor. Sosyal medya ve kamuoyunun baskıları sonucunda İlçe teşkilatının önerisi ile CHP grubu arsa satışını şimdilik mahkemeye taşıyor. Arsa satışına onay verilmesi sonucunda birçok parti emekçisi bunu sert şekilde eleştirmiş ve ilçe teşkilatı ve meclis grubunu sorumluluk almaya davet etmişti.

Arsa satışına net şekilde ‘Hayır’ diyen Erdoğan Bozkurt’tan çok konuşulacak açıklamalar:

Arsa satışına net bir şekilde ‘Hayır’ oyu vererek tavır koyan meclis üyesi Erdoğan Bozkurt yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendirdi.

Çekmeköy kamuoyunda günlerdir bir arsa satışı meselesi konuşulmaktadır. Bu arsa nerededir? Kaç m2 ‘dir? Bize bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

Bahsi geçen arsa Merkez mahallesinde 3198 parselde bulunan 3.006 m2 büyüklüğündeki bir arsadır. Arsanın satışı aslında önceki dönemde de Meclise gelmiş. CHP grubunun hayır vermesine rağmen AKP oylarıyla satış yetkisi alınmış ancak satışı gerçekleşmemiş bir konudur. İlginç olan durum ise 2017 yılında Çekmeköy 5 mahallesinde yapılan plan değişikliğinde bu arsaya Ticari imar hakkı tanınmıştır. Neticede arsa satışa hazırlanmıştır.

Belediye meclisinde bu ay yapılan oylamada CHP grubunun yarısının evet, yarısının da hayır oyu verdiğini görüyoruz. Bu ne demektir? Sizce CHP grubu bu arsa satışı oylamasında ortak hareket edemedi mi?

Aslında bu konuya çok fazla girmek istemiyorum

Erdoğan bey hassasiyetinizi anlıyorum ama siz 30 yılınızı CHP’ye gönül vermiş, CHP ile bütünleşmiş birisisiniz. Mutlaka bir şeyler söylemeniz gerektiğini düşünüyorum. CHP grup Başkan vekili Ünal Bellek, “Yukarıdan gelen talimatla” EVET oyu kullandıklarını söylemiş. CHP grubunda okuduğu bir genelgede; “ilçelerinizde borçlanma ve satış hususunda Belediye yönetiminin kararlarına oybirliği yapın” talimatının verildiğini belirtmiş?

Ben o genelgenin sadece “Borçlanma” konusunda olduğunu biliyorum. “Satış” konusunda İl başkanlığından böyle bir talimat geldiğini, geleceğini düşünmüyorum.

Yani şunu mu demek istiyorsunuz. Gelen genelge CHP grubuna kasten farklı okutulmuş?

Soruyu soran cevabını versin. Burada önemli husus şayet Genelge, meclis üyelerine farklı anlatıldıysa, bu niçin yapılmıştır. Neye hizmet etmektedir. Açıklanması gerekmektedir. Ayrıca bu durum CHP İl Başkanlığını ve İBB’yi töhmet altında bırakacaktır. Bence düzeltilmesi gereken en önemli konu budur.

Ben aslında CHP ile ilgili sorulara cevap vermek istemiyordum bu röportajda ama çok doluyum. Bu konuda aslında biraz da duygularım çok yoğun. Biraz değinelim o zaman. Değerli kardeşim. Ben şunu söylemek istiyorum. Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, CHP Belediye Başkan adayı ile ayrışmamın nedeni aslında bu olay ve ileride bu olaya benzer yaşanacak olaylarda saklı. Bakın CHP grubunda bu arsa satışına kimler HAYIR oyu vermiştir. Partinin. Örgütün öz evlatları. İsim İsim bakın Hayır oyu verenlere. Hepsi bu örgütte yetişmiştir. Ama ya EVET oyu verenler. Örgütten 10 kişinin ismini sayamazlar. Atanmışlardır. Bizim ayrışma konumuz CHP Meclis üye listeleri hazırlanırken, yazılacak isimlerin içinde atanmışların olmasına tepki meselesiydi. Şimdi bu atanmışlar, arsa satışı konusunda CHP’yi zor duruma sokmuştur. Biz bunu görmüştük o tarihte.

Siz daha önce CHP’nde İlçe Başkanlığı yaptınız. Tabii olarak CHP Belediye Meclis Grubunun da Başkanı idiniz. Siz nasıl çözüyordunuz o zamanlar?

Bu önemli bir soru. Yukarıda bir yerde biraz doluyum, biraz hassasım bu konuda derken aslında bu anılarım ve görev yaptığımız dönemdeki çalışmalarımız aklıma gelmektedir. Biz o dönemde çok başarılı bir Meclis dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Aramızda mutlaka farklı fikirlere sahip, çözüm konusunda farklı yöntemlere inanan arkadaşlar da olurdu. Ancak biz Meclise girmeden önce CHP İlçe Başkanlığında sonra CHP Grubunda 2 saat bu konuları masaya yatırırdık. Tüm farklı düşüncelerimizi tartışırdık ama neticede ortak bir karara ve mutabakata varırdık. Belediye Meclis Salonuna girdiğimizde aramızda hiçbir aykırılık olmaksızın grup kararımızı uygulardık. Oyumuz Grup kararı olur, konuşma yapan arkadaş grup adına konuşurdu. Mutlak disiplin içinde Partimizi kamuoyunda küçük düşürmeden görevimizi yapardık.

CHP Grup Başkan vekilinin ve diğer evetçi üyelerin bu arsa satışı ile ilgili ‘EVET’ ısrarı sizce neden kaynaklanıyor. Hüseyin Cahit Barutçu, İlçe Başkanı ve aynı zamanda CHP Meclis grubunun da Başkanı değil mi? Bu konuda görüşünüz nedir?

Sosyal medyada bu konuda, bölge imar planlarını çok iyi bilen önceki dönem meclis üyesi olan SN. Hakkı Çelik’ in çok enteresan tespit ve iddiaları var. İyi araştırılması gerekiyor. Bir kupon arazi söz konusu. CHP’nin Büyükşehirde bir meclis üyesi var. Murat Cırav. Daha önce İlçe Başkanlığı da yapmıştır. Kendisi bu olayların neresindedir. Gelen Genelge kasıtlı olarak meclis üyelerine yanlış aktarılırken, neden sessiz kalmıştır. İlçe Başkanına gelirsek eğer; sanırım yaşananlardan, verilen evet oyundan haberi olmadığını söylemiş. Bu bence çok vahim bir durum. İlçe Başkanın nasıl haberi olmaz. Ancak bundan daha vahimi dün HAYIR oyu veren CHP meclis üyelerinin vermiş olduğu dava dilekçesinde de yine ilçe başkanınınmüdahil olmadığını öğreniyoruz. Bu daha vahim bir durum. İlçe Başkanı, kim ya da kimler tarafından ve ne sebeple bu davaya imza koyamamıştır. Bakınız önceki dönemde Hamidiye mahallesindeki Arsa Satış kararına, o zamanki İlçe Başkanı Sn Hüseyin Kızıldaş’ın tek imzası ve kararlı duruşuyla İPTALİ sağlanmıştır. İlçe Başkanı sorumluluğu bunu gerektirir. Sonuçta bu skandal olayda, satışa EVET tarafını oluşturan; Ünal Bellek, Murat Cirav, Hüseyin Cahit Barutçu ve diğer evetçiler için tüm örgütü karşısına alan, benim istifama neden olan, CHP örgütünü yok sayan Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım’ ı bu ilişkiler ağında nereye koyacağımızı da Çekmeköy kamuoyu takdir etsin.

Bundan sonra gerek Meclis üyesi olarak gerekse Çekmeköy’ de önemli bir siyasi figür olarak yol haritanız nedir?

Ben yerel seçimlerde hayatımın belki de en zor, en sıkıntılı kararını vermiştim. Uykusuzluğumu bir ben bilirim. 30 yıllık Partimden istifa etmek zorunda kaldım. Ama Çekmeköy’ de öyle bir gönül kapısı aralamışız ki, çevremdeki hiçbir sosyal demokrat arkadaşım bunu bana sorun olarak yaşattırmadı. Aksine bu arkadaşlarım kararıma üzülmekle beraber, mecbur bırakıldığımı ifade ettiler.

Tek bir yol haritam var. Çekmeköy’ de her bir vatandaşımın kalbine giden yol haritasının yolcusu olmaktır. Vatandaşın kalbini ve gönlünü kazanırsak, sorunlarına tercüman olursak, gücümüz yettiği oranda dertlerine derman olursak işimizi yapmış sayılacağız.

Son Güncelleme: 17.08.2020 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Engin şengül 2019-09-18 03:06:50

Erdogan abiyi yillardir tanirim saygi ve sevgi duyarim ben koyu bir recep tayip erdoganciyim erdogan abiye tamamen katılıyorum.ilk sorum belediyenin ne kadar borcu ve ve borcun sebebi nelerdir nerelerde harcanmiştır.ve en onemlisi bu arsa kime peşgeş cekilecektir.reis hangisine sahip ciksın insanda biraz vicdan olacak Allah korkusu olacak Allah demeyle müslüman olunmuyor.eger ki satılacaksada degerinde satmayıp yandaşlarina yok pahasına satılırsa Allah kim bu nebale giriyorsa Allah belasını versin.ihaleyi kim aldi kac paraya aldı degeri nedir aciklamazsa şahibe vardir. Bir dahaki donemde bu başkan tekrar secime girerse oyumu boşa atacagim.
Parklarda hemşerilerimle spor yapiyorum pozlari veren başkan degil halkla ic ice olan başkan lazim yandaşlarla spor yapan degil ben cekmekoyde yaşiyorum kim ki benim ve cocuklarimın hakkını yiyiyorsa zehir zıkķım olsun haram olsun

banner3