15 Temmuz'u anlatan filmler çekildi

15 Temmuz'u anlatan filmler çekildi

17 Haziran 2017 Cumartesi 11:30
15 Temmuz'u anlatan filmler çekildi
 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen Çekmeköy Belediyesi’nin İhanet ve Direniş -15 Temmuz temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda başvuru süresi sona erdi.


Çekmeköy Belediyesi’nin İhanet ve Direniş-15 Temmuz temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın Ocak ayında başlayan başvuru süresi, 13 Haziran’da sona erdi. Yarışmaya, 15 Temmuz darbe girişimini konu alan 96 film katıldı. Belirlenen tema nedeniyle, altı aylık süre içinde büyük emek harcanarak yarışmaya özel hazırlanan filmlerin değerlendirme süreci başladı.


15 Temmuz gecesinin arşivlenmesi amacıyla düzenlenen yarışma beklenildiği gibi halktan yoğun ilgi gördü.  Yarışmaya, o gece yaşananların yakın tanıkları İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Akademik Hospital Hastanesi gibi birçok kurumdan da katılım oldu. Yarışmaya, lise öğrencilerinin hazırladığı çok sayıda film başvurdu.


Değerlendirme süreci başladı


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın proje sahibi olduğu uluslararası kısa film yarışmanın jürisinde yer alan; Yönetmenler, Mustafa Şevki Doğan ve Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, ünlü oyuncular Turgay Tanülkü ve  Hakan Boyav, gazeteciler, Metin Yüksel ve Meryem İlayda Atlas başvuru yapan filmleri değerlendirerek ödül almaya hak kazananları belirleyecekler. Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 Bin TLikinciye 20 Bin TLüçüncüye 15 Bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü’ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5’er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.


Yarışmanın ödül töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 13 Temmuz 2017 günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.



 
Son Güncelleme: 17.06.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3