Motorsikletli İyilik Hareketi: MAKUD

Dernek merkezi Çekmeköy’de bulunan Motosikletli Arama Kurtarma ve Destek Derneği (MAKUD) gönüllü esasına dayalı olarak; nerede bir kaza, yangın, sel varsa orada olup hayat kurtarıyor. MAKUD Başkan Yardımcısı Abdullah Gelgeç, “Amacımız İnsanlık adına bir cana dokunmak” diyor.

Motorsikletli İyilik Hareketi: MAKUD

Dernek merkezi Çekmeköy’de bulunan Motosikletli Arama Kurtarma ve Destek Derneği (MAKUD) gönüllü esasına dayalı olarak; nerede bir kaza, yangın, sel varsa orada olup hayat kurtarıyor. MAKUD Başkan Yardımcısı Abdullah Gelgeç, “Amacımız İnsanlık adına bir cana dokunmak” diyor.

29 Kasım 2019 Cuma 15:39
Motorsikletli İyilik Hareketi: MAKUD

İnsanlığa Adanmış Hayatlar

Motosikletli Arama Kurtarma ve Destek Derneği (MAKUD) Gönüllü Kurtarma Faaliyetleri İcra Eden Bir Sivil toplum Örgütü. Motosikletleriyle her gün İstanbul sokaklarında dolaşırken insanlara nasıl faydalı olacaklarını düşünen gönüllülerden oluşan dernek 2 yıl önce kuruldu. MAKUD Başkanı ise Erkan Çekiç. Motosikletli Arama Kurtarma ve Destek Derneği, İstanbul’un trafik sorununa takılmadan olaylara müdahale ediyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca tanınarak akredite edilen motosikletli kurtarmacılar, kamyonetle ya da otomobille trafiğe takılan ekiplerden çok önce olay yerine varabiliyor. Motosiklet eğitimlerini ilk yardım, iş güvenliği, afete müdahale, enkazda arama gibi eğitimlerle pekiştiren gönüllüler şimdilik 100 kişi.

MAKUD Başkan Yardımcısı Çekmeköylüler’in de tanıdığı bir isim olan işadamı Abdullah Gelgeç, deneğin çalışmalarını gazetemize anlattı. Gelgeç, “MAKUD, 2017’de kuruldu. Gönüllü esasına dayalı bir yapı. 100 üyesi bulunmakta. Derneğe üye olmak için 2 ay geçici üyelik, ilk yardım gibi tüm eğitimlerini tamamlanmış olması gerekiyor” dedi.

“Nerede ihtiyaç varsa biz oradayız”

Gelgeç, “Derneğin amacı deprem, yangın gibi afetlerde AFAD gibi devletin kurulu ekiplerine destek olmak. Bunun yanında bireysel olarak kazalara anında müdahale etmek. Örneğin son olarak Düzce’deki sel felaketinde, Kartal’daki göçükte MAKUD olarak 3 yaralı çıkardık. Çankırı’da uçuruma düşen köpeği yine biz kurtardık. Taksim hastane, tuzla organize sanayi, Sarıgazi helikopter kazası, Dudullu metro göçüğü vb. bir çok operasyona katıldık” dedi.

Abdullah Gelgeç: Amacımız insanlık adına bir cana dokunmak

MAKUD Başkan yardımcısı Abdullah Gelgeç, “ESAS olay, motorsikletli hızlı ulaşım, olay mahaline en erken gidip en azından güvenlik tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Amacımız; insanlık adına bir cana dokunmak. Hiçbir çıkar ve menfaat beklemeden iyilik yapmak. Kısaca iyilik adına çalışıyoruz. Dernek üyelerimizin hepsi de bu prensipte. Aramızda mühendiste var doktorda. Ama bizi buluşturan ortak nokta: insanlara faydalı olmak.

“Gelen talepler doğrultusunda eğitimler veriyoruz”

Çekmeköy’de de MAKUD olarak çalışmalarımız oldu. Örneğin Ak Parti’den gelen talep üzeine afet bilinci ile ilgili eğitim verdik. Diğer partilerden de talepler geliyor. Yine Çekmeköy’deki muhtarlarımızdan bir talep geldi. Çocukları bilinçlendirmek adına okullarımızda eğitim veriyoruz. Yine İstanbul Valiliğinin direktifleri ile kurulan ‘Her mahalleye bir mahalle gönüllüsü’ projesini de yine ilk biz başlatmıştık.

Son Güncelleme: 02.12.2019 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3