KONGRESİNİ YAPAN DAYMED 2011 UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği (DAYMED 2011) 4. Olağan kongresi ile hem güven tazeledi hem de gücüne güç kattı. Başkan Ayhan Keçe, tüm üyelerin desteği ile göreve yeniden seçildi.

KONGRESİNİ YAPAN DAYMED 2011 UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği (DAYMED 2011) 4. Olağan kongresi ile hem güven tazeledi hem de gücüne güç kattı. Başkan Ayhan Keçe, tüm üyelerin desteği ile göreve yeniden seçildi.

22 Mart 2021 Pazartesi 12:10
KONGRESİNİ YAPAN DAYMED 2011 UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

BÖLGENİN EN DİKKAT ÇEKEN DERNEĞİ…

2011 yılında kurulan Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği (DAYMED 2011) yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bölgenin en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan DAYMED, son zamanlarda yaptığı eğitim programları ve çalışmaları ile dikkat çekmişti. Doğal Afetler ve Yoksullukla Mücadele Eğitim Derneği (DAYMED 2011) 4. Olağan kongresi ile hem güven tazeledi hem de gücüne güç kattı.

KONGREDE BİRLİK VE BERABERLİK GÖRÜNTÜLERİ

Ümraniye Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre Pandemi koşullarında sosyal mesafe kuralı gerçekleşti. Divan Başkanlığını Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil’in yaptığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Faaliyet raporlarının okunması sonrasında seçime geçildi. Tek liste ve tek aday olan kongrede mevcut başkan Ayhan Keçe ve yeni yönetimi üyelerin tam desteği ile seçildi.

DAYMED 2011’E TAM DESTEK

Kongreye Katılan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir yaptığı selamlama konuşmasında DAYMED 2011 derneğinin çok önemli bir sorumluluk üstlenerek yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Başkan Özdemir, Ümraniye Belediyesi olarak her türlü faydalı işler için işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Aynı şekilde Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil’de oda olarak yapılacak güzel çalışmalar için her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Aynı zamanda dernek yönetiminde yer alan Namık Kemal Mahalle Muhtarı Halil Dalçık’da böyle bir oluşumun içinde olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kongrede güven tazeleyen başkan Ayhan Keçe yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

4. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. DAYMED 2011 Derneği, başta kendi aralarında biraraya gelen komşular olarak yola çıkan devamında ise dernekleşerek eğitim ve hizmetlerini belirli bir sistem içerisinde devamlılığını sağlamak, ülkemize ve insanımıza hizmet etme amacıyla gönüllülerden oluşan büyük bir ailedir. Geldiğimiz noktada DAYMED 2011 kendi kararlarını kendi veren, sivil, katılımcı, kapsayıcı ve kuşatıcı bir sivil toplum kuruluşudur.

Hemşehri derneklerinden farklı olarak da diğer bir amacımız; şehir yaşantısındaki problemlere ortak çözümler üreterek, bulunduğu yerde ortak kent kültürünün oluşmasını sağlamaktadır. Olası afetlerde bu sorunların başında gelmektedir. Derneğimiz kuruluşunda bu yana okullar, kurumlar ve ulusal medya aracılığıyla binlerce insanımıza ulaşarak "afet bilinci" eğitimleriyle toplumsal farkındalık oluşturmuştur. Şuan da MAG-AME Derneği (Mahalle Afet Gönüllüsü Acil Müdahale Ekibi Derneği) ile birlikte Ümraniye bölgesinde MAG (Mahalle Afet Gönüllüsü) ekiplerini oluşturmaktadır.

Oluşturmuş olduğumuzun Gönüllü ekiplerinin amacı sadece bir afet durumunda görev yapmak değil aynı zamanda herhangi bir "Acil Durum" içinde hazır olup müdahale edebilmeleridir.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ

DAYMED 2011 ailesi olarak şunu çok iyi biliyoruz ki beklenen olası İstanbul depreminin mağdurları bizler olacağız. Ve bu deprem bizim, ailemizin ve sevdiklerimizin yaşamış olduğu evde; apartmanda yada mahallemizde olacak. Devletimize ve yerel yönetimimize düşen görevler var fakat etkilenecek olan biziz ve benim evimin içini hazırlamak Belediye yada Kayamakamlığın işi değil. Bizler artık bu süreçte taşın altına elimizi koyarak "afetzede" olmak yerine, sürecin içerisinde paydaş olarak hazırlanıyoruz.

Bizler DAYMED 2011 ailesi olarak çalışmalarımızı belirli bir aşamaya getirdik fakat bazı konularda işbirliği gerekiyor. Bu kapsamda da merkezimizin bulunduğu Ümraniye'de belediyemiz ile iletişime geçerek , bölgemizde Ümraniye Belediyesi öncülüğünde başlatılması planlanan "Ümraniye Afet Gönüllüsü" çalışmalarına deneyimlerimizi paylaşarak destek olduk. Ümraniye Belediyemizin bu konuda yapacağı tüm çalışmalara da destek vermeye hazırız.

DAYMED 2011 Yeni seçilen Yönetim Kurulu ve tüm organları olarak, yaklaşık 10 yıldır çıktığımız bu yolda emekleri olan tüm gönlü güzel, gönüllü yol arkadaşlarımıza ve Divana teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. Bizlere her daim destek olan Kurucu ve Onursal Başkanımız sn Ömer TABAK beyefendi ve TABAK ailesine teşekkür ederiz. 4. Olagan Genel Kurulumuzun Divan Başkanı ve üyesi Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sn. Mehmet Özdil ve Sn. Fehmi Yakut beyefendiye teşekkür ederiz. Ümraniye Belediye Başkanımız Sn. İsmet Yıldırım Beyefendi başta olmak üzere Genel Kurulumuza katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcımız Sn. Mesut Özdemirbeyefendiye ve tüm Ümraniye Belediyesi ekibine teşekkür ederiz.

Bizlere ayrıca destek veren MAG-AME Derneği Başkanı Sn. Hüseyin Karadayı beyefendi ve tüm AME-SAR arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 4. Olağan Genel Kurulumuz ile yeniden şahsımı Yönetim Kurulu Başkanlığına layık gören Genel Kurulda bulunan değerli arkadaşlarım ve yeni Yönetim Kurulu ve Dernek organlarında görev alan yol arkadaşlarım;

Birimiz bilinçli değilse, hiçbirimiz güvende değiliz. Hep birlikte ailemizi, komşumuzu ve tüm çevremizi bilinçlendirip afetlere hazır bir toplum haline gelmek için süreci hep birlikte yöneteceğiz. İyi ki varsınız..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3