Kaçak Uğur Okulları mahkemeye taşınıyor!

Ümraniye Madenler Mahallesi’nde kaçak olarak yapılan ‘Uğur Okulları Madenler Kampüsü’ ile ilgili, Ümraniye Belediyesi’nin onca çağrıya suskunluğunu korumasının ardından mahalle sakinleri konuyu mahkemeye taşıyor.

Kaçak Uğur Okulları mahkemeye taşınıyor!

Ümraniye Madenler Mahallesi’nde kaçak olarak yapılan ‘Uğur Okulları Madenler Kampüsü’ ile ilgili, Ümraniye Belediyesi’nin onca çağrıya suskunluğunu korumasının ardından mahalle sakinleri konuyu mahkemeye taşıyor.

22 Temmuz 2020 Çarşamba 16:28
Kaçak Uğur Okulları mahkemeye taşınıyor!

Uğur Okulları, ruhsat olmadan nasıl yapıyor!

Madenler İdealist Kent AVM’nin çatısına yapılmakta olan Uğur Okulları’na ait kaçak yapı, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına Kaçak okulla ilgili İsmet Yıldırım Başkanlığındaki Ümraniye Belediyesi’ne istediğimiz evraklarla ilgili hiçbir cevap gelmedi. Bunun üzerine ‘Kaçak okula cevap yok’ haber başlığı ile konuyu okuyucularımıza duyurduk. Haberimiz büyük ses getirdi, mahalleli yağa kalktı.

Yasal izin olmadan!

Ümraniye Belediyesi’ne gönderdiğimiz yazıda: AVM'nin çatısı kapatılmak sureti ile ortaya çıkan yüzlerce m2 yeni alan için ve içeride yapılan tadilat çalışmaları için gerekli yasal izinler alınmış mıdır? Diye sormuştuk. Okulun ruhsatının olmadığı ortaya çıktı.

Mahalleli konuyu mahkemeye taşıyor.

Kaçak Uğur Okulları ile ilgili bazı mahalle sakinleri harekete geçiyor. Mahalle sakinleri cumhuriyet savcılığına Hem Ümraniye Belediyesi hem de Uğur Okulları ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Ayrıca Ümraniye Belediyesi zabıta ekipleri ve yapı kontrol müdürlüğü ile ilgili görevlerini yapmadıkları için suç duyurusunda bulunulacak. İnşaatın durdurulması ile ilgilide bölge idare mahkemesine başvurulacak..

Olası bir facianın sorumlusu kim olacak!

Uğur Okulları, mevcut olan binayı bozarak yapılan kaçak okulun ne kadar sağlam olduğu da muamma. Daha çok yer kazanmak için taşıyıcı kolonların kesilip kesilmediği merak ediliyor. Yüzlerce öğrencinin eğitim alacağı ve hiçbir denetleme olmadığı için kara düzenle yapılan okulun ne kadar güvenli olduğu da meçhul. Olası bir faciada bunun hesabını kim verecek? Aileler gönül rahatlığı ile çocuklarını bu okula gönderebilecek mi?

İlçe kamuoyu tüm uyarılara rağmen, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın zabıta ile yapı kontrol müdürlüğünü göreve davet ederek, ‘’Olası bir faciada sorumluluk size ait olur’’ diyor. Flashaber Gazetesi olarak; Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu katliamı engellemek için göreve davet ediyoruz..

Son Güncelleme: 17.08.2020 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
. 2022-12-26 20:40:49

maalesef okul şuan işletiliyor

banner3

banner72