‘Hasanpaşa Pazar Yeri’nde sona doğru

‘Hasanpaşa Pazar Yeri’nde sona doğru

29 Mayıs 2018 Salı 16:30
‘Hasanpaşa Pazar Yeri’nde sona doğru

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Tarihi Salı Pazarı" olarak bilinen alanda başlattığı "Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme" projesi için çalışmaları Haziran ayı içinde tamamlanıyor. Projenin altı otopark, üstü meydan ve yeşil alan olarak planlandı, pazar yeri günleri ise salı ve cuma olarak belirlendi. Havadan da görüntülenen 32 bin metrekarelik bölge, olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılabilecek.

Türkiye'de ilk kez uygulanan projenin İstanbul'da pazar kültürünü yeniden yeşertmesinin yanı sıra, bölgenin otopark ihtiyacını da karşılaması planlanıyor. Pazar yeri olmasının yanı sıra zemin altı otopark ve meydan olarak düzenlenen alandaki çalışmaların detayları da belli oldu. Yeni pazar alanı, Haziran ayı içerisinde yapılacak açılışla birlikte, Kadıköy ve çevre ilçeler başta olmak üzere tüm İstanbulluların hizmetine sunulacak.

4 BİN 555 ADET PAZAR TEZGAHI KURULACAK

Yeni Salı Pazarı, haftada 2 gün pazar yeri, diğer günlerde ise zemin altı otopark olarak hizmet verecek. 32 bin 249 metrekarelik alana 4 bin 555 adet pazar tezgahı konumlandırıldı. 24 bin 100 metrekarelik otopark alanında, 48'i engellilere ait toplam 1368 aracın otopark ihtiyacı karşılanacak. Pazar yeri ve otopark alanına inen 2 adet asansör, 11 betonarme ve 3 çelik merdiven, 1'i hareketli 2 adet yaya rampası bulunuyor. Projede ayrıca, idari birimler ile 9 erkek 9 kadın ve 5 adet engelli tuvaleti de yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3