ÇEKMEKÖY’DE RANT-RÜŞVET VE YIKIM!

Gazetemizin aylardır gündeme getirdiği Çekmeköy’deki kaçak yapılar peş peşe yıkılmaya başladı. Önce GÜL-AL Otomotiv’in kaçak deposu ardından Solmazlar Fabrikası. Sırada kaçak ASTON ve CENOVATE fabrikası var.

ÇEKMEKÖY’DE RANT-RÜŞVET VE YIKIM!

Gazetemizin aylardır gündeme getirdiği Çekmeköy’deki kaçak yapılar peş peşe yıkılmaya başladı. Önce GÜL-AL Otomotiv’in kaçak deposu ardından Solmazlar Fabrikası. Sırada kaçak ASTON ve CENOVATE fabrikası var.

09 Eylül 2020 Çarşamba 11:56
ÇEKMEKÖY’DE RANT-RÜŞVET VE YIKIM!

FLASHABER YAZINCA..

Aylardır AK Partili Çekmeköy Belediyesi’nin rant ve kaçak inşatlarını okuyucularımıza duyuruyoruz. İlçede neredeyse her gün bir kaçak yapı ve rüşvet şikayetlerinin gelmesi hem kamuoyunda hem de Ak Parti seçmeninde büyük rahatsızlık yaratmaya başladı. Başta üç maymunu oynayan AK partili belediye Başkanı Poyraz ve ekibi kamuoyunun baskısı ve CİMER şikayetlerine daha fazla dayanamayarak yıkımlara başladı. Önce GÜL-AL Otomotiv’in kaçak deposu ardından Solmazlar Fabrikası yıkıldı. Sırada ise diğer kaçak ASTON ve CENOVATE fabrikasının olduğu söyleniyor.

SOLMAZLAR’DA POYRAZ, CUMHURBAŞKANLIĞINI BİLE NEDEN DİNLEMEDİİ?

İstanbul Çekmeköy Ömerli’de ekolojik turizm alanına SOLMAZLAR çelik konstrüksiyon fabrikası kuruldu. Çevrede yaşayanlar inşaat başlarken defalarca belediyeye müracaat etti ama fabrika yapılıp çalışmaya başladı. Belediyeden 6 Haziran 2019'da gelen cevap yazısında "Tüm inşa faaliyetlerinin mühürlenerek durdurulduğu" bilgisi verildi. Konuyu ilk kez durduğunu söyleyen Poyraz “Yıkım yapılacağını' söyledi. Ancak sonuç çıkmadı, inşaat devam etti. İlçede yaşayanlar bu kez Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne başvurdu. Kaçak olduğu için mühürlenen inşaatın yıkılmasını talep eden semt sakinlerine gelen cevapta "19 Haziran'da inşaata para cezası kesildiği, 12 Temmuz 20019'da ise yıkım kararı alındığı ve yasal işlemlerin devam ettiği bilgisi verildi.

VERİLEN SÖZLER –KASET – RÜŞVET İDDİALARI

Ömerli’de devasa büyüklükte milyonlarca liraya mal olan fabrika aradan 14 ay geçmesine rağmen yıkılmamıştı. CİMER’İN yıkım cevabı bile belediyeyi harekete geçiremedi. Peki belediye yıkmamak için neden bu kadar direndi?. Bunun cevabı uzun zamandır ilçede dillendiriliyor. Sağır sultan bile duydu. İddia o dur ki; fabrikadan birkaç kez değişik isimler tarafından rüşvet alındığı bunun karşılığında ise fabrikaya ruhsat alınacağı sözleri. Ancak o ruhsat bir türlü alınamadı. Yine bir diğer iddia; fabrika sahiplerinin bu rüşvetinin görüntü ve ses kayıtlarını aldığı yönünde. Görüntü ve ses kayıtlarının kamuoyuna yansımaması adına belediyenin fabrikayı yıkmamak için direndiği konuşuldu. Ve sonunda SOLMAZLAR fabrikasının yıkımı geçtiğimiz günlerde başladı.

SIRA ASTON VE CENOVATA FABRİKASINDA

Çekmeköy Ömerli’den geçen Melen Çayı taşıma isale hattı üzerinde yapılan kaçak depo tehlike saçıyor. Çekmeköy Belediyesi, DSİ ve İSKİ’nin göz yumduğu ASTON Fabrikası İstanbul içme suyunu da tehlikeye atıyor. İlçe kamuoyu Kaçak ve ruhsatsız ASTON Fabrikasının da yıkımını bekliyor. Yine Alemdağ’da bulunan kaçak ve ruhsatsız CENOVATE ek binası. Nereye gittiği belli olmayan 10 milyon karşılığında belediyenin 135 Milyon lira kıyak geçtiği söylendiği fabrika kaçak bir şekilde bitme aşamasına geldi. Ancak ilçe kamuoyu milyarder İşadamı CAN Gür’e sağlanan bu kıyaktan oldukça rahatsız.

GÖZ GÖRE GÖRE KIYAK. ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPIYA ‘CAN’ SUYU!

MİLLİ SERVET BÖYLE HEBA EDİLİYOR

AK Partili Çekmeköy Belediyesi, kaçak yapılara göz yumarak milyonlarca liralık milli servetin heba edilmesine neden oldu. Önce kaçak yapıya göz yumuyor. Kaçak ve ruhsatsız olduğundan devlete buradan bir gelir sağlanamıyor. Sonra ise milyonlarca liraya mal olan yapılar yıkılıyor. Yıkımda yok olan malzemeler çöp oluyor!

SON DÖNEMİNİ YAŞAYAN POYRAZ MİLLETİ BİLE UMURSAMIYOR!

Bazı ortamlarda, hem vatandaşın hem de basının rant iddialarını kendisine sorulmasından hiç de rahatsızlık duymayan belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ‘Bırakın vatandaş konuşsun, basın yazsın. Zaten son dönemim dediği söyleniyor. Yine bir ortamda yaşlı bir vatandaşın: ‘’Başkanın bölgede belediye hakkında ve şahsınızda olumsuz sözler duyuyoruz ve üzülüyoruz’’ sözlerine Başkan Poyraz’ın verdiği cevap aslında her şeyi özetliyor: Bırak amca millet ne derse desin umurumda değil, sen rahat ol.

AK PARTİ SEÇMENİ DE MECLİS ÜYELERİDE RAHATSIZ!

Milletin ne dediğini umursamayan bir belediye başkanının elbette ki basının yazmasını çizmesini duymamazlıktan gelmesini yadırgamamak lazım. Peki Ak Parti seçmeni, teşkilat ve meclis üyeleri de umursamaz mı?. Hem seçmen hem teşkilat hem de meclis üyelerinin son zamanlarda başkanın bu umursamaz tavırlarından rahatsızlık duydukları söyleniyor. İlçe kamuoyu ve partililer, ‘’Evet başkan Poyraz’ın son dönemi ancak umudunu kestiği Ak Parti’nin değil. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve sonrasında yerel seçimler var. Başkan, hepimizi ateşe atıp ‘Geleceğe’ gidemezsin ’’ diyor.

Son Güncelleme: 10.09.2020 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3