Çekmeköy’de Çocuk parkı benzin istasyonu oluyor

Çekmeköy’de Çocuk parkı benzin istasyonu oluyor

16 Ekim 2020 Cuma 16:28
Çekmeköy’de Çocuk parkı benzin istasyonu oluyor

İlk kez Flashaber gündeme getirmişti

Yaklaşık 1 sene önce, ‘Çekmeköy’de buda oldu. Park, Akaryakıt istasyonu oluyor’ haber başlığı ile duyurduğumuz skandal karar İBB meclisinde oy çokluğu ile geçti. 

Geçtiğimiz sene Çekmeköy belediye meclisi kararı ile mülkiyeti ilçe Belediyesi’nde olan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki yeşil alan, plan değişikliği ile ‘Akaryakıt istasyonu alanı’ lejantına alınmıştı. Plan değişikliği ilçe meclisinde sonra İBB’de de görüşüldü. Çekmeköy Belediyesi'ne ait 2900 metrekarelik park alanı iptal edilerek “Akaryakıt ve servis tesis alanı” olarak düzenlendi.

Kurumlar olumsuz görüş bildirdi

İptal edilen park yerine de 2 km uzaklıkta “belediye hizmet alanı”nın bin 400 metrekaresi park ilan edildi. Plan değişikliğine, Yeşil Alanlar ve Tesisler Yapım Müdürlüğü donatı alanı miktarının azaltılması nedeniyle olumsuz görüş verdi. Ulaşım ve trafik yükünün artacağı gerekçesiyle de Ulaşım Planlama Müdürlüğü olumsuz görüş bildirdi. Plan değişikliği AKP-MHP grubunun oyları ile meclisten geçti.

KAMUNUN MALI KİME VERİLECEK?

Mimar Sinan Mahallesi’nde FİBA Life Sitesi’nin kamu adına kullanılmak üzere Çekmeköy belediyesine terk ettiği park alanının 3 dönümlük kısmı akaryakıt istasyonu oluyor. 1/1000 ölçekli imar planı kapsamında 3580 ve 3581 parseldeki yeşil alanı ‘Akaryakıt istasyonu alanı’ lejantına alınıp sonrada satılacak.

EVLERE ŞENLİK KOMİSYON GÖRÜŞÜ: MAHALLEDE AKARYAKIT İSTASYONU EKSİKLİĞİ VAR!

Çekmeköy Belediyesi İmar komisyonu, söz konusu alanla ilgili inceleme ve rapor hazırlayarak belediye meclisine sunmuştu. Komisyon raporundaki gerekçeler ise tam evlere şenlik. Komisyon raporunda ‘Mimar Sina, Hamidiye ve Çamlık Mahalleri kapsayan yakın çevrede Akaryakıt istasyonu eksikliği görülmüştür’ denilmişti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3