Beykoz Riva’da görülmemiş imtiyaz!

Doğa harikası Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı ortaya çıktı. Sahile kadar kat kat beton bloklardan duvar örüldü, yan parseldeki yeşil alan çevrildi.

Beykoz Riva’da görülmemiş imtiyaz!

Doğa harikası Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı ortaya çıktı. Sahile kadar kat kat beton bloklardan duvar örüldü, yan parseldeki yeşil alan çevrildi.

03 Haziran 2020 Çarşamba 00:09
Beykoz Riva’da görülmemiş imtiyaz!

Bölge sakinlerinin arsadaki çalışmaları ilgili kurumlara şikayet etmesi üzerine duvar yıkıldı. Beykoz Belediyesi yetkilileri villanın yapı kayıt belgesi olduğuna dikkat çekti. Beykoz, Riva’da Millet Caddesi’ne komşu kıyı şeridindeki parselde günlerdir hummalı bir çalışma sürüyor. Parselde yapılan geniş camlı villanın dışı taşlarla kaplandı, havuz, beton blok duvarlar ve beton merdivenler yapıldı. Parselin yan arazisi ise ortak yeşil alan. İnşaat yan parsele de metrelerce taşarak duvarlar örüldü. Arazinin 2018 hava fotoğrafları incelendiğinde arazide sadece küçük ahşap bir ev görünüyor.

‘50 METRE TERK EDİLMEDİ’

Bölge sakinleri mahallede çivi bile çakamadıklarını belirterek inşaattaki çalışmaları ilgili kurumlara şikayet etti. Dilekçede kıyı kenar çizgisinden ilk 50 metre mesafenin bırakılması gerektiği, bu arazide mesafenin bırakılmadığına dikkat çekildi.

Sahillerin halka ait olduğu belirtilen dilekçede “Bu büyüklükteki bir yerleşim yerinde inşaatların yapımını otorite disiplinli bir şekilde denetlemez ve gereğini yapmazsa dejenere yapılaşma başlar ve devam eder. Müşterek sahalar, yeşil alanlar vs. korunması bizler tarafından yapılmış, işgaller önlenmiş, birçok olaya rağmen başarılı bir şekilde bügünlere getirilmiştir” denildi. “Kıyı kenar çizgisinden sonra birinci 50 metrelik bölümü terk edilmeden işlemler pervasızca devam ediyor” ifadeleri kullanılan dilekçede arazideki bu işlemlerin önlenmesi istendi.

‘YAPI KAYIT BELGESİ VAR’

Beykoz Belediyesi yetkilileri ise yaptıkları yazılı açıklamada belediyeye gelen şikâyetler üzerine bölgede denetleme yapıldığını belirterek “Yapılar için ilgilisi Yapı Kayıt Belgesi’ni ibraz etmiştir” ifadelerini kullandı.Yan parseldeki yeşil alana yapılan duvarların yıkıldığı ifade edilen açıklamada “Yapı Kayıt Belgesi bulunan yapı için mevzuat gereği herhangi bir cezai işlem ya da yıkım uygulanmamıştır” denildi. Belediye Yapı Kayıt Belgesi başvurusunun incelenmesi ve onaylanmasının ilçe belediyelerin yetki alanında olmadığına dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72