BAKKAL ESNAFI YİNE ‘RESUL TAŞÇI’ DEDİ…

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası Kongresi’nde tek liste olarak seçime giren mevcut Başkan Resul Taşçı, oy birliği ile 4. dönem başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Taşçı kürsüde, yaşadığı soruşturma süreci ve esnafın sorunları ile ilgili sert mesajlar verdi.

BAKKAL ESNAFI YİNE ‘RESUL TAŞÇI’ DEDİ…

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Odası Kongresi’nde tek liste olarak seçime giren mevcut Başkan Resul Taşçı, oy birliği ile 4. dönem başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Taşçı kürsüde, yaşadığı soruşturma süreci ve esnafın sorunları ile ilgili sert mesajlar verdi.

12 Şubat 2018 Pazartesi 11:37
BAKKAL ESNAFI YİNE ‘RESUL TAŞÇI’ DEDİ…

Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Kongresi geçtiğimiz hafta içi Ümraniye Asmina Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye tek liste veren mevcut Başkan Resul Taşcı oybirliği ile tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. Genel Kurul Kongresi’ne; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, Esnaf Birliği Başkanı Faik Yılmaz, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Ümraniye Şoförler Odası Başkanı Nezih Mert, Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, birçok ilçelerdeki Oda başkanları, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve üyeler katıldı.

Taşçı, kendine has üslubu ile sorunları anlattı

Başkan Resul Taşçı faaliyet raporunu okuduğu konuşmasında bakkal esnafının sorunlarını dile getirdi. Taşçı, “Ben bu Oda’ya başkan olduğumda saçlarım gürdü, şimdi kafamda saç kalmadı. Şimdiye kadar onlarca dava gördüm. Gelene ağam, gidene paşam deseydim ne yaşlanırdım ne saçlarım dökülürdü. Kardeşlerim gelin birlik olalım. Mahalle aralarında marketler açılmasın, nalbur karpuz satmasın, marketler tornavida satmasın. Eczane dondurma satıyor. Bunlara karşı çıkalım. Küçük balık olmayalım birleşelim büyük balık olalım” dedi.

Benim mağduriyetim ne olacak?

3 dönem boyunca onlarca soruşturma gördüğünü söyleyen Taşçı, “Bu soruşturmalardan ceza aldım. Şimdi de devletimiz bana ceza verenlerin Fetö’cü olduğunu söylüyor. O dönem benden istenen himmet parasını verseydim, bu cezaları almayacaktım. Ancak ben bunlara aldanmadım, boyun eğmedim. Peki benim mağduriyetim ne olacak, soruşturma boyunca çektiğimiz sıkıntılarım nasıl telafi olacak?

Taşçı’nın duygulandığı an

Kongrede uzun süre bakkallık yapan esnafa plaket takdimi yapıldı. Ancak bir plaket Resul Taşçı’yı oldukça duygulandırdı. 15 Temmuz Şehidi polis memuru Haşim Usta’nın babası bakkal esnafı Zülküf Usta’yı plaket verilmek üzere anons eden Taşçı, duygulu anlar yaşadı. Taşçı, “15 Temmuz hain darbe girişiminde esnafımız sokaktaydı” dedi. Üsküdar’da bakkal esnafı olan Zülküf Usta’nın plaketini ise İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz takdim etti. Diğer esnafın plaketlerini ise ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Şoförler Odası Başkanı Nezih Mert, CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk takdim etti. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ayrıca Resul Taşçı’ya yaptığı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Taşçı plaket töreni sonrasında Ümraniye Şoförler Odası Başkanı Nezih Mert’e ayrıca verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 12.02.2018 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72