İşkur Genel Müdürü Yazıcı'dan İşveren Ziyaretleri

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı başkanlığındaki İŞKUR...

İşkur Genel Müdürü Yazıcı'dan İşveren Ziyaretleri

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı başkanlığındaki İŞKUR...

27 Mart 2014 Perşembe 18:44
İşkur Genel Müdürü Yazıcı'dan İşveren Ziyaretleri

İşkur Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı’dan İşveren Ziyaretleri

 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı başkanlığındaki İŞKUR Heyeti, Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara’da işverenleri ziyaret etti.

 

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ve beraberindeki heyet, istihdama katkısı çok olan büyük ölçekli işyerlerini ziyaret ederek, İŞKUR’un işverenlere yönelik sunduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

Bu kapsamda gerçekleştirdiği ziyaretlerde işverenlere ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü birlikte yetiştirebileceklerini, bunun için uygulanan “İşbirliği kapsamında Mesleki Eğitim Kursları” ile “İşbaşı Eğitim Programlarını” anlatan Yazıcı, “İşyerlerinin il sınırları içerisinde çalıştırmış olduğu toplam işçi sayısının %10 u kadar işsiz kişiye, altı ay süreyle işyerinde işbaşı eğitim programı kapsamında işi öğretiyoruz, bu süre içerisinde katılımcının günlük ücretini ve genel sağlık sigortasını ödüyoruz. Eğitim süresince işverenin hiçbir mali yükümlülüğü söz konusu değilken, işveren eğitim bittikten sonra bu kişilerin içinden ihtiyacı kadarını işe alabiliyor.” dedi.

Yazıcı devamında, “ayrıca henüz bir mesleği olmayan işsizleri, işverenlerle işbirliği içerisinde işyerinde eğiterek teorik ve pratik eğitim almasını sağlıyoruz. Bu şekilde işveren, işe alacağı kişiyi hem eğitiyor hem de tanıma fırsatı buluyor.” dedi.

İşverenlerin en büyük sıkıntısının nitelikli işgücü bulmak olduğunu hatırlatan Genel Müdürümüz Yazıcı, İŞKUR’un 2013 yılında düzenlediği kurs ve programlardan mezun olan yaklaşık 220 bin kişinin en az yüzde ellisinin istihdam edildiğini belirtti.

Ziyaretler sırasında işverenlere, İŞKUR’a kayıtlı işsizleri işe almaları halinde işverenlerin 6 aydan 54 aya kadar sigorta primlerinin Kurum tarafından karşılandığı hususunda bilgiler verilmiştir.

Görüşmeye katılan işyeri temsilcileri, yapılan ziyaretten ve İŞKUR’un kendilerine vermiş olduğu ücretsiz desteklerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

İŞKUR, büyük ölçekli işyerine ziyaretlerine devam edecek.

Son Güncelleme: 27.03.2014 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3