HALİS GÖRKEN, “BİR HAYALİNİZ OLSUN” DEDİ VE BAŞARDI

HLS Filo Logosu En İyi Logoların Yayınlandığı Kitap’ta Yerini Aldı. “LOGO - Geçmişten Güncele Türkiye’de Logo” kitabında Halis Görken’in araç kiralama sektöründe başarı ile yürüttüğü “HLS Filo” markasının da logosu yer aldı.

HALİS GÖRKEN, “BİR HAYALİNİZ OLSUN” DEDİ VE BAŞARDI

HLS Filo Logosu En İyi Logoların Yayınlandığı Kitap’ta Yerini Aldı. “LOGO - Geçmişten Güncele Türkiye’de Logo” kitabında Halis Görken’in araç kiralama sektöründe başarı ile yürüttüğü “HLS Filo” markasının da logosu yer aldı.

06 Mart 2020 Cuma 17:34
HALİS GÖRKEN, “BİR HAYALİNİZ OLSUN” DEDİ VE BAŞARDI

Kurumsal kimlik bir firmanın en büyük göstergesidir, bir firmanın vitrinidir. Kurumsal kimliğinde en önemli yapı taşı markayı temsil eden logosudur. Bu anlamda kısa süre önce yayınlanan ve Türkiye’nin en iyi logolarının yer aldığı “LOGO - Geçmişten Güncele Türkiye’de Logo” kitabında Halis GÖRKEN’in araç kiralama sektöründe başarı ile yürüttüğü “HLS Filo” markasının da logosu yer aldı.

Halis Bey başarınızdan dolayı öncelikle sizleri tebrik ederiz. Tam olarak bu süreci sizden öğrenebilir miyiz acaba?

Teşekkür ederim.

Mesleki belleğe bir katkı sağlayabilmesi için ülkemizde Geç Osmanlı’dan başlayıp Erken Cumhuriyet’e ve günümüze uzanan süreçte üretilmiş logoların yer aldığı ‘Logo’ kitabı, uzun süreçte ve yoğun bir emekle oluşturulmuş bu alanda önemli bir kaynak kitap. Logo kitabıyla; bilgilerin berraklaşması, logo örneklerinin daha yol gösterici olması, usta tasarımcıların yararlı bilgileri ve uzman görüşleri geniş kapsamlı katkılarla kayıt altına alınmış.

Toplamda 550 kişiyi bulan katılımcılardan; genç tasarımcıların, hayatta olan değerli meslektaşların ve artık aramızda bulunmayan eski ustaların 2500’den fazla logosu bu kitapta yer almakta. Logolar seçilirken uzman ve deneyimli bir jürinin değerlendirmesinden geçmekte.

Bu özel ve çok değerli kaynakta HLS Filo ’nun kendi sektöründe en iyi logo seçilmesi ve kitapta yer alması bizler için büyük gurur ve onurdur.

Sizlere bu başarıyı sağlayan logonuzu hangi süreç sonunda oluşturdunuz?

Logo tasarımında önemli olan özgünlük, tutarlılık ve yaratıcılıktır. Marka ile özdeşleşen ve onun karakterini diğerlerinden öne çıkaran bir logo tasarlamak oldukça zor bir iştir. Başarılı bir logo için markanın özünü yakalamak gerekiyor. Logoda kullandığınız renkleri benimsemeniz ve kurumsal kimliğinizde kullanmanız çok önemlidir.

Bizler HLS Filo logosunu oluştururken buna çok değer verdik. “HLS” kısaltması için kimileri Halis ismini kısaltması diyebilir ancak işin aslı “Halisane” nin yani “hiçbir çıkar düşünmeksizin, içten düşüncelerle, temiz yürekle, içtenlikle” anlamına gelen bir belirtecin kısaltmasıdır. Şimdi adı gibi halisane bir başarıyı bizlere kazandıran HLS Filo ile gururlanıyor ve bu başarının keyfini çıkarıyorum.

HLS Filo “Araç Kiralama Sektöründe” hizmet sunuyor. Bu sektörde başka logosu kitapta yer alan marka var mı?

Araç kiralama sektöründe markamızın logosu başarılı bulunarak en iyi logolar arasında yerini aldı. Bizimle birlikte aynı sektörde bir başka marka bu kitapta yer almıyor. Bu da başarımızı daha da değerli kılan önemli bir etken.

Sizleri girişimci ve başarılı bir iş insanı olarak tanıyoruz Halis Bey. Şirketinizin bu tarz başarılar kazanmasında bizzat sizin katkınız nedir?

Ben tüm şirketlerimin bizzat başında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alıyorum. Sadece kurucu olarak değil, bizzat işleyişin içinde tüm personelim ile iş sürecinin bir parçası olarak her yeni gün ofise gelerek işimi yerinde yönetiyorum.

Bu anlamda tüm yeni yatırımlara, AR-GE çalışmalarına, sektörel yeniliklere anında şirketlerimi ve personelimi entegre ederek sektörümüzde her daim ilk olmanın fazlası ile mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Evet logolarımızdan tutun da reklam çalışmalarımıza, pazarlama çalışmalarından tutun da yatırım planlarına, müşteri ziyaretlerinden tutunda sektörümüzü temsil eden STK’larda görev almaya kadar her alanda bizzat yer alıyorum. Bunu gerçekleştirirken de tüm enerjimi başarı ve girişimcilik ruhumdan alıyorum. Ekip halinde çalışmak, personelin ile ekibin bir parçası olmak, işinin başında olmak bu başarıları getiriyor.

Son Güncelleme: 06.03.2020 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72