BAKAN Egemen Bağış ESSiAD'da

Bakan Egemen Bağış, "Ülkemizin asıl yükünü sizler çekiyorsunuz" dedi.

BAKAN Egemen Bağış ESSiAD'da

Bakan Egemen Bağış, "Ülkemizin asıl yükünü sizler çekiyorsunuz" dedi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
BAKAN Egemen Bağış ESSiAD'da

 Necmettin Sarı başkanlığındaki ESSİAD'ı ziyaret eden Bakan Egemen Bağış, "Ülkemizin asıl yükünü sizler çekiyorsunuz" dediği esnaf ve sanayici işadamlarına sevindirici müjdeler verdi

Maliye Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, beraberinde Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan ve Belediye Başkanı Hasan Can'la birlikte geldiği Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD'da önemli açıklamalarda bulundu. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yönetim kurulu üyelerinin kapıda karşıladığı Bakan Bağış, esnaf ve işadamlarına müjdeli haberler verdi ve "Bu ülkenin asıl yükünü siz değerli sanayici ve işadamlarımız çekiyorsunuz" dedi. 


""


HEDEF; AVRUPA 3.'LÜĞÜ

""

 

 "Türkiye'mizin muazzam bir potansiyeli var. Bu potansiyel genç nüfusumuz. Ben 41 yaşımda kabinenin en genç bakanıyım ve bu ülkenin % 70'i benden daha genç" diye sözlerine başlayan Bakan Egemen Bağış, Türkiye ekonomisinin şu an dünyada 16., Avrupa'da ise 6. olduğunu, işbaşında kalmaları halinde Avrupa 3.'sü bir ekonomi hedeflediklerini söyledi. Ak Parti iktidarı olarak en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını kaydeden Bağış, eğitimli genç neslin ülkenin geleceği adına çok daha büyük işlere amza atacağını ifade etti.


""

 

KOALİSYONLAR, KENDİ

AYAĞINA SIKIYORDU!

 

Bağış, "Bir başka önemli yatırımı da demokrasi ve milli irade anlamına gelen siz insanımıza yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki gerçek manada demokrasiyi benimseyen ülkeler zengin oluyor" dedi. Geçmişteki koalisyon hükümetlerinin ayrı partilerden oluşan bakanlarının, 'onlar prim yapmasın' mantığı ile birbirine iş yaptırmadığını söyleyen Bağış, koalisyon hükümetlerinin kendi ayağına sıktığını ifade etti. Hiç kimsenin yaşam şekline karışmadıklarını söyleyen Bağış, "Dileyen dilediği şekilde yaşamını sürdürüyor. Kimsenin giyimine, kuşamına, yediğine, içtiğine müdahale etmiyoruz. Milletimizin çakma gandilere karnı tok" dedi.

 

""

YENİ DÖNEMDE 500 MİLYAR

DOLAR İHRACAT HEDEFİ

 

Duble yollarda ölümlü kazaların % 80 azaldığını da kaydeden Bakan Bağış, "Maliyeti umrumuzda değil, duble yol ağımızı genişletmeye devam edeceğiz. Çünkü tek bir vatandaşımızın dahi hayatını kazalarda kaybetmesini istemeyiz" dedi. Yeni dönemde 500 milyar dolar ihracaat hedefi koyduklarını söyleyen Bakan Bağış, "Biz iyi biliyoruz ki; bu ülkenin asıl yükünü siz sanayici ve işadamlarımız çekiyor. Lokomotifimiz sizsiniz. Onun için sizin önünüzü açıp, ülkemizi en verimli şekilde ekonomik refaha kavuşturacağız. Allah, birlikteliğimizi nazardan korusun" dedi. 


""

 

BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ,

ÜLKE TÖKEZLENMEMELİ

 

"Bu seçim, en az bir Çanakkale Savaşı kadar önemli" diyen Bağış konuşmasını şöyle tamamladı: "Bizim, 9 yıldır yaptığımız her işimiz çılgın. Derin odak ve çetelere rağmen milli irade güçlenmeye devam edecek. Onun için hiç birimizin yanlış yapma lüksü yok. Unutmayın hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir. Bu dönemi tökezletmemek için hep birlikte çalışmalıyız. Mecliste 1983 yılı ve evvelinden vekiller var. Ama biz, genciz. Başbakanımız ve genel başkanımız 1. Bölge Adayınız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ustalık beratını sizler vereceksiniz." 


""

 İşadamları, Bakan'a istek ve taleplerini sundu

Bakan Bağış'ın konuşmasının ardından ESSİAD yöneticileri hep birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Bağış'a çeşitli konularda istek ve taleplerini ileten esnaf ve sanayiciler bakanla bir süre sohbet etti. ESSİAD yöneticilerinden ve Ümraniyeli esnaflardan Murat Daşdemir, Bakan Bağış'a ilçede kira fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklanan yüksek stopaj vergilerinin kendilerini çok büyük sıkıntıya soktuğunu dile getirerek bu duruma çare bulunmasını istedi. Yine başka işadamları da Bağış'a ekonomik sıkıntıları ile ilgili çeşitli konularda taleplerini iletti.


""

Necmettin Sarı, Bakan'dan söz aldı

 

Anadolu yakasının etkin sivil toplum kuruluşlarından ESSİAD, hafta sonu yine birbirinden önemli isimlere ev sahipliği yaptı. Bakan Bağış'ın konuşması öncesinde kısa ber selamlama konuşması yapan Başkan Necmettin Sarı, ESSİAD'ın tanıtımını yaptı ve kısaca hedef ve amaçlarına değindi. Sanayici ve işadamları olarak; beklentilerinin cevabını almak için seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Sarı, Bakan Bağış'tan yeniden seçilmeleri halinde ilk ziyaretini ESSİAD'a yapıp kendilerinin istek ve taleplerinin dinlemesi sözünü aldı. 


""

 

Yıldız ve Bakan Bağış'ın sohbet konusu yerel basın

 

ESSİAD yöneticilerinden, gazetemiz Flashaber sahibi ve İstanbul Basın Birliği Başkanı Ali Rıza Yıldız da Bakan Egemen Bağış'la bir süre sohbet edip çeşitli konularda görüş alış verişinde bulundu. Yıldız'a Flashaber'i ilgiyle takip ettiğini dile getiren Bakan Bağış, Yerel Basın Birliği'ni de yakından izlediğini söyledi. Yerel Basın Birliği'nin çalışmaları hakkında Yıldız'dan bilgiler alan Bağış, birliğin hayırlı olması dileğinde bulundu. Ali Rıza Yıldız da Bakan Bağış'a önümüzdeki yeni dönemde yerel basının çok daha farklı açılımlara sahne olması için önemli projeler sunacaklarını ifade etti.   


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72