TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM ÇEKMEKÖY’DE

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım’ın adını taşıyan okulda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM ÇEKMEKÖY’DE

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım’ın adını taşıyan okulda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

19 Eylül 2018 Çarşamba 10:01
TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM ÇEKMEKÖY’DE

Çekmeköy Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu’nda gerçekleşen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’a, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz eşlik etti.

Emekli öğretmen Semiha Yıldırım ile birlikte öğrencilerle buluşan Yıldırım, öğretmen, öğrenci ve velilere temiz okullar için seferberlik çağrısında bulundu. Yıldırım, "Öğrencilerimiz başta olmak üzere, buradan bütün ülkeye, Türkiye'nin her köşesindeki okullara bir çağrı yapıyorum. Temiz okullar için gelin bir seferberlik başlatalım. Sınıflarımızı, koridorlarımızı, bahçelerimizi, okullarımızın etrafını pırıl pırıl yapalım" dedi.

Programda konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yeni eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Yavrularımız sevdikleri öğretmenlerine, okullarına bugün tekrar kavuştular. Birazdan öğrenciler sınıfa girecek, yeni kitapları ile buluşacak ve derslerine başlayacaklar. İnşallah kendilerine, ailelerine, milletimize ve bütün insanlığa faydalı gençler olmak için çok daha fazla çalışacaklar” diye konuştu.

"Bizim ihtiyacımız olan gençlik bu"

Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Yıldırım, “Bizler dün sizin bulunduğunuz sıralardan geçtik. İstiklal marşımızla ders başı yaptık. İstiklal marşımızla tatile çıktık. Bizim zamanımızda okullar sobalıydı. Sizin kadar şanslı değildik. Hatta okula giderken defterlerimizle beraber odunumuzu da götürürdük. Sobanın yakılmasını nöbetleşe yapardık. Ama bütün bu zorluklara rağmen okulu severdik, okulumuzu tertemiz tutardık. Yarın sizler de nöbeti devralacak, hepimizin iftihar ettiği pırıl pırıl gençler olarak bizlerin yerini alacaksınız. Az önce bir yavrumuzla Ahmet Bayoğlu ile sohbet ederken ne olacaksın diye sordum ‘robot yapacağım’ dedi. ‘Niye yapacaksın robotu Ahmet’ dedim. ‘Teröristlere karşı askerlerimizi korumak için robot yapacağım’ dedi. İşte bizim ihtiyacımız olan gençlik bu. Hem insan hayatının kutsal olduğunu biliyor, hem de güvenliğin bir ülkenin istikbali için olmazsa olmaz olduğunu biliyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3