Okul sütü dağıtımına başlandı

Okul sütü dağıtımına başlandı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Okul sütü dağıtımına başlandı
Sömestr tatilinin sona ermesiyle birlikte öğrenciler ders başı yaptı. Okullarla birlikte 'okul sütü' projesi de yeniden başladı.

Yaklaşık 16 milyon öğrenci için yarıyıl tatili sona erdi. "Okul Sütü" projesi kapsamında bu yıl birinci dönem verilemeyen sütler bugün okulların açılmasıyla birlikte yeniden dağıtılmaya başladı. Geçen yıl bir dönem için başlatılan ve bazı öğrencilerin alerjik reaksiyonu nedeniyle gündeme gelen süt dağıtım projesi, bu dönem de süt arzının fazla olduğu bahar döneminde dağıtılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl bazı öğrencilerde yaşanan laktoz alerjinin yaşanmaması için bu dönem velilere alerji formu doldurttu.
Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak'ın katılımıyla ikinci dönem ilk ders zilinde sütler öğrencilerin sıralarında hazır bulundu. Turgut Reis İlk Öğretim Okulu 4/C Sınıfında öğrencilere süt dağıtan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, “Geçtiğimiz yıl, bahar döneminde anaokulu ve ilkokullar için süt arzının fazla olması ve çocuklarda süt içme alışkanlığının olmaması nedeniyle başlatılan ‘Okul Sütü Akıl Küpü' projesi bu dönemde devam edecek. Bakanlık, sütten kaynaklı laktoz alerjisi olan çocukların süt dağıtımından etkilenmemesi için bu yıl ailelere form göndererek süt isteyip istemediklerini sordu. Alerjisi olan ya da anne babası istemeyen çocuklara süt dağıtılmayacak. Diğer çocuklarımızda pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtımını yapacağız' dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3