Öğretmenlere sürgün!

KHK ile açığa alınıp mesleğe iade edilen öğretmenler başka illere gönderildi.

Öğretmenlere sürgün!

KHK ile açığa alınıp mesleğe iade edilen öğretmenler başka illere gönderildi.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 17:22
Öğretmenlere sürgün!

Diyarbakır'da KHK ile açığa alındıktan sonra göreve iade edilen öğretmenlerden 264'ü, MEB kararıyla il dışına gönderildi. Eğitim Sen 'sürgün' olarak nitelediği karara tepki gösterdi.

Diyarbakır’da açığa alındıktan sonra görevlerine iade edilen öğretmenlerden 264’ünün ‘zorunlu yer değişikliği’ gerekçesiyle il dışına gönderildiği belirtildi. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi karara tepki gösterdi.

Diyarbakır’da OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile önce açığa alınan yaklaşık 4 bin 400 öğretmenden 180’i mezlekten ihraç edildi, diğerleri ise görevlerine iade edildi.

Görevlerine iade edilen ve haklarında soruşturma yürütülen Eğitim-sen üyesi 264 öğretmenin bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından zorunlu yer değişikliği nedeniyle il dışına gönderildiği belirtildi.

EĞİTİM SEN’DEN KARARA TEPKİ

Kararın öğretmenlere tebliğ edilmeye başlandığı kaydedilirken, Eğitim- Sen Diyarbakır Şubesi Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterdi. Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi sosyal medya hesabından, “Açığa aldınız, ihraç ettiniz, tutukladınız. Yetmedi şimdi de sürgün ediyorsunuz. Yılmayacağız! Direneceğiz! ve Kazanacağız” mesajını paylaştı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3