İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2013'ün ilk bölümü,...

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2013'ün ilk bölümü,...

10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:13
İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri

 

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri Başladı

İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2013’ün ilk bölümü, 8 Temmuz 2013 tarihinde başladı. Basın mensupları tarafında da izlenen İÜ Tercih ve Tanıtım Günleri’nin ilk günü oldukça renkli geçti.

8-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen İÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’nin ilk bölümü 8-12 Temmuz 2013 tarihleri arasından Beyazıt Merkez Yerleşke’de gerçekleştirilecek. Bütün fakülte ve yüksekokul temsilcilerinin katılımıyla başlayan İÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ne ilk gün 600’e yakın öğrenci ve veli katıldı. Öğrenciler ilk gün en çok hukuk, edebiyat, mühendislik ve iktisat fakültesine ilgi gösterdiler.

İstanbul Üniversitesine bu yıl toplam 23 bin 714 öğrenci kabul edecek. Bu kontenjanların 8 bin 500'ü İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne ait.

İstanbul Üniversitesi’nde 110 bin öğrenci eğitim görüyor. Her yıl yaklaşık 15 bin öğrenci mezun oluyor. 2013-2014 Eğitim Öğretim Döneminde İstanbul Üniversitesi’nin öğrenci sayısının yaklaşık 120 bin öğrenciye ulaşması bekleniyor.

""

İstanbul Üniversitesi’nin tarihi ana kapısından girerek İÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na giden çınarlı yolda kurulan masalarda öğretim üyeleri ile buluşan öğrenciler, hocaları ile yüz yüze görüşme imkânı buldular. Fakülte ve üniversite hakkında genel bilgilerin yanı sıra öğrenciler, İstanbul Üniversitesi tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi pek çok konuda bilgilendiriliyorlar.

Öğrenciler için İÜ Dil Merkezi, İÜ Öğrenci Kültür Merkezi, İÜ Merkez Kütüphane, İÜ Rehberlik ve Danışmanlık birimi, İÜ Engelliler Merkezi, İÜ Uzaktan eğitim Merkezi, İÜ Spor Birliği Kulübü de İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2013’te stant açtı.

Tarihin ve doğanın buluştuğu tarihi yerleşkede hem bilgi alan hem de dinlenen öğrenci ve veliler, İletişim Fakültesi Radyosu’nun canlı yayını ile de ruhlarını beslediler. Öğrenci ve velilere çeşitli ikramların da yapıldığı İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri 2013, internetten canlı olarak da yayımlanıyor.

ÖSYM’nin sonuçlarını açıklamasıyla öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdikleri İstanbul Üniversitesi 2013 Tercih ve Tanıtım Günleri, Merkez Kampüste 12 Temmuza, fakülte yerleşkelerinde ise 18 Temmuz’a kadar devam edecek.

Türkiye’nin En Seçkin ve Deneyimli Eğitim Kadrosuna Sahibiz

İstanbul Üniversitesi 2013 Tanıtım ve Tercih Günleri hakkında açıklama yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Türkiye’nin en seçkin ve deneyimli eğitim kadrolarından birine sahip olduklarını; 1475 profesör, 420 doçent, 770 yardımcı doçent ve 2410 öğretim üye yardımcısı olmak üzere toplam 5075 akademik personel ile İstanbul Üniversitesi’ne hizmet ettiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet “5075 öğretim elemanımız, 20 fakülte, 9 yüksekokul, 17 enstitüsü, 60 uygulama ve araştırma merkeziyle 105 bini aşkın öğrenciye eğitim veriyor. Bu birimlerde 58 ön lisans, 163 lisans, 266 yüksek lisans, 217 doktora, 7 sanatta yeterlilik olmak üzere toplam 755 eğitim programı bulunuyor. İstanbul Üniversitesi geleceğin öğrencilerinin beklentilerine cevap verebilmek için son 4 yılda eğitim programlarını %17 oranında arttırdı ve çeşitlendirdi.” dedi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Son Güncelleme: 10.07.2013 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72