Çekmeköy'de beğeni toplayan tiyatro oyunu

Yıl sonu şenliklerinde gösterime giren ‘küçük kara balık' adlı oyun büyük...

Çekmeköy'de beğeni toplayan tiyatro oyunu

Yıl sonu şenliklerinde gösterime giren ‘küçük kara balık' adlı oyun büyük...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de beğeni toplayan tiyatro oyunu

Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi, 2 yıldır devam ettirdiği tiyatro çalışmalarına, bu yıld a Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu'yla başarılı bir çocuk oyununu daha sahneye taşıdı. Geçtiğimiz günlerde Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan'ın da katıldığı, yıl sonu şenliklerinde gösterime giren ‘küçük kara balık' adlı oyun büyük beğeni kazandı.

Samed Behrengi'nin yazdığı ve Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi tiyatro eğitmeni Meltem Koç'un yönettiği oyun, ‘küçük kara balık'ın maceralarla dolu yaşamını farklı bir bakış açısıyla yorumluyor. Yanlışlıkların doğruya, kötülüklerin iyiye çevrilmeye çalışıldığı ‘küçük kara balığın' maceraları, yalnız küçüklere değil büyüklere de yaşam dersleri sunuyor.

""

Oyunun Yönetmeni Meltem Koç, yolculukların tıpkı hayat gibi bir öğretmen olduğuna ve yeni yerler görmenin, yeni insanlar tanımanın yeni olaylarla karşılaşmanın her defasında bize yeni  şeyler öğrettiğine' dikkat çekiyor.

Meltem Koç, “Samed Behrengi'nin küçük kara balık adlı oyunuyla da küçücük bir dereden yola çıkıp engin denizlere yol aldık. Küçük kara balığın gözüyle hayatın bir kesitini seyircilere anlatmayı amaçladık. Okulun 4-5. sınıf öğrencileriyle oluşan bir ekiple, 8 aylık bir çalışma sürecini geride bıraktık. Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla, Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu yöneticilerine teşekkür ediyor ve  oyunda emeği geçen öğrencilerimizi kutluyorum'' dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3