SREBRENİCA’DA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenica Katliamı’nı düzenlediği bir dizi programla andı.

SREBRENİCA’DA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenica Katliamı’nı düzenlediği bir dizi programla andı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 14:20
SREBRENİCA’DA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi ve Pendik Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan program kapsamında çok sayıda vatandaş, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünden Kartal Meydan’ına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Pendik Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdoğan Erdem’in de yer aldığı yürüyüşte Kartal Meydanı’nda bulunan Srebrenica Soykırım Anıtı ziyaret edilerek yanında kurulan fotoğraf sergisi gezildi. Srebrenica’da hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Pendik Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdoğan Erdem ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Srebrenica Soykırım Anıtı’na çelenk bıraktı.

Anma etkinliğinde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel Srebrenica Katliamı’nın 22. yıl dönümünü büyük bir hüzünle andıklarını belirterek şunları söyledi: “Değerli Bosna dostları, kıymetli Kartal halkı… Srebrenica Katliamı’nın 22. yıl dönümünde birçok genç arkadaşımızın da aramızda olduğunu görüyorum. Davasına sahip çıkan, bu yaşananları unutmayacak, unutturmayacak genç arkadaşlarımız var. Hüznümüz kalbimizin en derinlerinde… Büyük bir zulme uğratılarak katledilen 8 binin üzerindeki dostlarımızı yad ediyoruz bugün. Aynı zamanda da gururluyuz çünkü bu zulmü unutmamak unutturmamak adına kısa zaman önce Sayın Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Srebrenica Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdik. Madımak, Başbağlar, Srebrenica bir daha yaşanmasın, yaşatılmasın. Dostluğu, kardeşliği, barışı konuşacağımız günlere uyanalım. Bizler, aklın ve bilimin yolunu tutup dünyayı dostluğun ve barışın hâkim kılınacağı bir noktaya getireceğiz. Bu akşam burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. 22 yıl geçti; ama hala hukuk mücadelesi devam ediyor. Hala sorumlular ortada yok. Adalet arayışı devam ediyor. Bosna için de “Adalet” diyorum”

Programın ardından helva dağıtımı gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72