Kosova ısınıyor!

Sırplar gün boyu protestolarını sürdürdü.

Kosova ısınıyor!

Sırplar gün boyu protestolarını sürdürdü.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kosova ısınıyor!

Kosova Polisi'ne bağlı Özel hareket timlerinin, Kosova'nın kuzeyinden geri çekilmesine rağmen, bölgedeki Sırplar gün boyu protestolarını sürdürdü.

Kosova Polisi'nin, sınır kapılarına düzenlediği opersyonlarını kınayan kuzeydeki Kosovalı Sırplar, 1 numaralı olarak bilinen Jarinje sınır kapısına Sırbistan bayrağını dikerek, gün boyunca protetsolarına devam etti. 
Akşam saatlerinde de Jarinje sınır kapısı 100 kadar kar maskeli Sırp gençten oluşan bir grup tarafından ateşe verildi. Grup, sınır kapısındaki barakaları molotof kokteyli ile ateşe verdi.
Sınır kapısı bir anda alevler içinde kalırken, grup, bölgede görev yapan KFOR bünyesindeki Polonyalı askerlere saldırdı. Havaya ateş açan KFOR askerlerinin görev yerlerini terk ettikleri öğrenildi. 

Bu arada, kuzeydeki barikatları aşan KFOR bünyesindeki Amerikan askerlerinin Jarinje sınır kapısına doğru yol aldığı ve Kosova Polisi'nin operasyon düzenlediği Bırnjak sınır kapısında kontrolü sağladığı belirtiliyor. 

Jarinje gümrük kapısı, 2008 yılı Şubat ayında da Kosova'nın bağımsızlığının ilan edilmesinin ardından Kuzeydeki Sırplar tarafından ateşe verilmişti. Sınır kapısının ateşe verilmesinin ardından bölgeye gelen Sırp başmüzakerecisi Borko Stefanoviç, olayların Priştine'nin arzuladığı şekilde geliştiğini ve Priştine'nin zafer el elde ettiğini belirttti. 

Sınır kapısında açıklama yapan Stefanoviç, "Bu çirkin gelişmeyle Priştine'nin arzuladığı oldu" ifadesini kullandı. "Sınır kapısını ateşe verenler aşırıcılardır ve sorunun çözümlenmesi çabalarını baltalamak isteyenlerdir" şeklinde konuşan Stefanoviç, Sırplara şiddetten uzak durmaları çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3