Üsküdar'da vergi tahsilatlarında yenilik

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet dönemiyle birlikte Üsküdar'ın ve Üsküdar...

Üsküdar'da vergi tahsilatlarında yenilik

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet dönemiyle birlikte Üsküdar'ın ve Üsküdar...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:27
Üsküdar'da  vergi tahsilatlarında  yenilik

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet dönemiyle birlikte Üsküdar’ın ve Üsküdar Belediyesi’nin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Başlatılan yeni düzenlemeyle esnaf ve vatandaşların işini kolaylaştırmak için yeni tahsilat vezneleri oluşturarak sayıyı üç katına çıkardı.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin ödendiği Mayıs ve Kasım aylarında bir yoğunluk ve sıkışıklığın yaşandığından hareketle vergi ödeme biriminde yeni bir düzenleme yapan Üsküdar Belediyesi, hem ödeme merkezlerini, hem de vezne sayılarını üç katına çıkardı. Düzenlemeyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Her alanda olduğu gibi, temel belediye hizmetlerimizi de gözden geçirip vatandaşlarımız için en iyisini, en hızlısını ortaya koyma gayretindeyiz. Bu anlamda Üsküdar’a için en iyi hizmeti üretebilmemiz için halkımızdan ve esnafımızdan vergi toplarken gereken bütün kolaylıkları sağlayarak verimliliği artırmayı hedefledik. Bu kolaylığı sağlamak için öncelikle dört yeni, ödeme merkezi oluşturduk. Vatandaşlarımız vergilerini ödemek için belediyemize kadar gelmesine gerek kalmayacak,  İnternet ortamında da vergilerini ödeyebilecekler. Belediyemize bağlı Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi, Bulgurlu Semt Konağı ve Ünalan Muhtarlığı bünyesinde de yeni vezneler oluşturduk. Ayrıca vergi ödemeye gelen vatandaşlarımız herhangi bir yoğunluk yaşamadıkları gibi, çayını kahvesini içerken zengin bir ikram menüsü ile karşılanıyor. Vergi ödemenin bir zorunluluktan ziyade, toplumsal bir ödev olduğunu düşünmelerini ve bu ödevi de severek yapmaları gerektiğini hissetmelerini sağlıyoruz”dedi…

Başkan Hilmi Türkmen, vatandaş odaklı yeniliklerin devam edeceğini ve yeni dönemde farklı bir Üsküdar Belediyesi vizyonu yansıyacağını belirtti.

 

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72