ÜSKÜDAR CADDESİ RENKLENİYOR

Model bir Şile için gece gündüz demeden çalışan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun, dört mevsim yaşanabilir bir Şile için geliştirdiği bir proje daha hayat bulacak. Şile’nin kalbi olan Üsküdar Caddesi çok özel bir projeyle tanışmak için gün saymaya başladı. ’’Kent Meydanı ve Üsküdar Caddesi Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’’ adı verilen proje kapsamında Üsküdar Caddesi üzerinde yer alan yapılar özel renkler ve aynı cepheler ile bütünlük kazanan bir görünüme kavuşacak.

ÜSKÜDAR CADDESİ RENKLENİYOR

Model bir Şile için gece gündüz demeden çalışan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun, dört mevsim yaşanabilir bir Şile için geliştirdiği bir proje daha hayat bulacak. Şile’nin kalbi olan Üsküdar Caddesi çok özel bir projeyle tanışmak için gün saymaya başladı. ’’Kent Meydanı ve Üsküdar Caddesi Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’’ adı verilen proje kapsamında Üsküdar Caddesi üzerinde yer alan yapılar özel renkler ve aynı cepheler ile bütünlük kazanan bir görünüme kavuşacak.

16 Şubat 2018 Cuma 23:30
ÜSKÜDAR CADDESİ RENKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İBB Kentsel Tasarım Müdürü Ömer Turan ve teknik ekibinin katılımıyla "Kent Meydanı ve Üsküdar Caddesi Cephe Rehabilitasyonu Projesi" Üsküdar caddesi sakinlerine tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Can Tabakoğlu; “Dört mevsim yaşanılabilir bir Şile için çalışmaya devam ediyoruz. Şile’nin derdiyle dertleniyoruz. Şile’de kıyaya gelen hemşerimizin caddeye gelmek için araca ihtiyacı var. Bu sebeple park alanına ihtiyaç var. Aynı zamanda daha teşvik edici ulaşım şartları sağlamak gerekiyor. Peki ne yapacağız? Limanda bin araçlık rezerv otopark üretiyoruz ciddi bir rekreasyon, fuar alanı ve önümüzdeki yıllarda belki Boat Showları Şile’de yapacağız. Bunu hayal olarak görmüyoruz, alt yapımız bu koşullara uygun olarak yapılıyor. Katlı otopark ve kent meydanımızı inşallah sezona yapacağız.

Bu projemiz kapsamında; cephe yenilemesini sadece görsel nitelikte sınırlandırmadık, karakter ve yapısal sorunları da çözdük. Bina mantolamalarını sıfırdan yeniden yapacağız. Projemiz bölgenin ve şehrin gelişimine ve değerine katkı sağlayacak. Ne liman projesi Üsküdar caddesinden bağımsız ne de kent meydanı projesi Üsküdar caddesinden bağımsız olacak. Bu projelerin tamamı birbirine bağlı bir şekilde olacak. Tüm bu yatırımlar Üsküdar caddesi için, tüm bu yatırımlar Şile’nin en prestijli ekonomik güzergahının sezonunu uzatmak ve daha nitelikli bir turizm ve ticaret yapmak içindir” dedi.

Üsküdar Caddesi esnafının “Peki proje ne zaman hayata geçecek” sorusu üzerine Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “Mümkün olan en kısa süre içerisinde başlayıp, yaz sezonunun başında bitirmeyi planlıyoruz” ’yanıtını verdi.

VATANDAŞA MALİYETİ OLMAYACAK

Proje kapsamında yapılacak cephe boyama, yenileme, mantolama gibi işlemlerin tamamının İBB Belediyesi ve Şile Belediyesi elbirliği ile yapılacağını ifade eden Başkan Tabakoğlu, “Vatandaşlarımıza yük getirmemek adına tüm şartları zorladık. Projemizin büyük kısmının maliyetini Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor, geriye kalan bölümünü de biz üstlenerek hemşerilerimize maddi külfet getirmemeye çalıştık. İstanbul’da ya da başka yerlerde buna benzer projelerin maliyetleri vatandaşlar ile paylaşılırken biz bunu üstleniyoruz” şeklinde konuştu. İBB Etüt Projeler Daire Başkanlığı ile ortak yapılacak çalışmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi proje maliyetinin %70’ini, Belediye ise %30’unu üstlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.01.2017 tarih 26 sayılı kararı ile kent dokusunun korunması ve geliştirilmesi amacıyla Kentsel Tasarım Müdürlüğünce; ‘Şile ilçesi Terminal Meydanı ve Üsküdar Caddesi Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’nin, uygulama maliyetinin %70’inin İBB bütçesinden, %30’unun vatandaş tarafından karşılanması suretiyle uygulamanın yapılmasına karar verildi. Ancak, Şile Belediye Meclisi’nin 06.12.2017 tarih 2017/89 sayılı kararı ile; Kentsel Tasarım Uygulama Projesi’nin, uygulama maliyetinin %30’unun Şile Belediyesi tarafından karşılanması kararı alındı.

PROJEDE NELER VAR?

Proje kapsamında Üsküdar Caddesi’ne cephe veren (Kent Meydanı’ndan başlayıp Taş Mektep’e kadar olan alanda) 128 adet binanın fonksiyonel ve estetik olarak cephe rehabilitasyonu sağlanacak. Bu doğrultuda, cadde üzerinde yer alan binaların mevcut durumları saptandı, binalara müdahale yöntemlerinin tespit edildi ve kentsel tasarım yaklaşımı içerisinde cephe önerileri hazırlandı. Binalar kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda ele alınarak, şehircilik, mimarlık ve kent estetiği açısından daha güzel bir görünüme kavuşturulacak. Cadde üzerinde yer alan binaların, cepheleri yenilenecek, tabela ve tanıtıcı unsurlar belli standartlara getirilerek bütünlük sağlanacak, her binaya uygun renk kodları verilerek binaların aykırı cephe uygulamaları sona erecek.

Projenin tamamlanmasının ardından ilçemizin merkez Caddesi olan Üsküdar Caddesi, dünyanın birkaç noktasında var olan sayılı bir güzelliğe kavuşacak. Rengarenk cephesi ile cadde ziyaretçilerin ilgisini çeken bir Vista noktasına dönüşecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72