Üsküdar Belediye Meclisi sancılı başladı!

Üsküdar Belediye Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirirken gündem, yerel...

Üsküdar Belediye Meclisi sancılı başladı!

Üsküdar Belediye Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirirken gündem, yerel...

11 Nisan 2014 Cuma 14:39
Üsküdar Belediye Meclisi sancılı başladı!

Üsküdar Belediye Meclisi ilk oturumunu gerçekleştirirken gündem, yerel seçimlerdeki şaibe iddialarıydı. CHP grubu eleştirinin dozunu arttırırken, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen projelerini anlattı.

Üsküdar’da kıran kırana geçen bir seçim yarışının ardından AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, CHP’li rakibi İhsan Özkes’i % 40.6’ya karşı  %44.2‘lik oy oranı ile geride bırakmış ve ipi göğüslemişti. Bu sonucun ardından ortaya şaibe iddiaları atılsa da önce ilçe, ardından il ve son olarak da Yüksek Seçim Kurulu CHP’nin iddialarını reddetti.

Bu tablo, belediye meclisine de yansıdı. Yapılan ilk meclis toplantısına muhalefet partisi farklı gerekçeler sunarak katılmadı. Kulislerde ise ilk toplantıya katılmayan CHP’nin meclisi boykot ettiği iddiaları konuşuldu fakat CHP grubu daha sonraki meclis toplantılarına katılarak bu iddiaları boşa çıkardı.

""

“ Başkan seçildiğimde ilk kutlayan CHP’liler oldu”

Çiçeği burnunda Belediye Başkanı Hilmi Türkmen mecliste yaptığı ilk konuşmada 10 senedir Üsküdar Belediye meclisinde çeşitli görevler aldığını ve bu tecrübesi ile Üsküdar’a büyük hizmetler sunacağına inandığını söyledi. Seçim zaferine de değinen Türkmen, AK Parti’nin İstanbul’da üst üste 3 dönem iktidar olduğunu hatırlatarak egale edilmesi zor bir rekor kırdıklarını vurguladı. Türkmen, Belediye Başkanı seçildiğinde kendisine ilk tebriklerin CHP kanadından geldiğini de söyledi.

“Bu seçim gönüllerde aklanmadı”

CHP’nin yerel seçimlere yaptığı itirazın, son merci olan Yüksek Seçim Kurulu tarafından da reddedilmesi üzerine kürsüye gelen CHP Grubu Üyesi Yunus Can sert açıklamalarda bulundu. Kendilerinin Üsküdar’da toplam 18 mahalleyi kazandıklarının altını çizen Yunus Can,  15 mahalleyi kazanan AK Parti’nin nasıl iktidar olduğunu anlayamadığını söyledi. Seçimlerin şaibeli olduğunu öne süren CHP’li meclis üyesi Can, yapılan itirazlar reddedilse bile yerel seçimlerin  gönüllerde aklanmadığını ifade edince salonda bir anda tansiyon yükseldi.

CHP’nin tarihinde ilk kez bu kadar oy alması kafamızı karıştırıyor”

Yunus Can’ın konuşmasının ardından bu kez de kürsüye çıkan isim AK Parti Üsküdar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Osman Aydın oldu. CHP’nin ilk meclis toplantısına katılmamasını eleştirerek başladığı konuşmasının dozajı giderek yükseldi. Aydın, şaibe ve seçimlere karıştığı iddia edilen hileler kafamızı karıştırıyor.  CHP’nin tarihinde ilk kez bu kadar yüksek oy alması düşündürücü” dedi.

Aydın; ”Şaibe oy artışı ile olur, biz uzun süredir hemen hemen aynı oyları alıyoruz. Oylarını CHP arttırdı. Asıl şaibe orada. O kadar itirazda bulundunuz ama reddedildi. Meclisi bu konuşmalarla germeyin” dedi.

Son Güncelleme: 11.04.2014 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72