Ümraniye Yenilenmeye Devam Edecek

28 Mart 2004'de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve...

Ümraniye Yenilenmeye Devam Edecek

28 Mart 2004'de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve...

24 Mart 2014 Pazartesi 15:24
Ümraniye Yenilenmeye Devam Edecek

Modern Ve Çağdaş Yüzüyle Ümraniye

Yenilenmeye Devam Edecek

 

28 Mart 2004’de yapılan yerel seçimlerde, Başkan Hasan Can ve ekibinin göreve gelmesiyle birlikte hızlı bir değişim sürecine giren Ümraniye, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından modern ve çağdaş yüzüyle İstanbul’un parlayan yıldızı haline geldi. Yeni dönemdeki prestij projelerle Ümraniye’nin hızlı gelişim ve değişimi devam edecek.

 

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde ikinci kez seçilerek güven tazeleyen ve ilk dönemlerinde olduğu gibi bu dönemde de Ümraniye’yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam eden Başkan Hasan Can, geceli gündüzlü sürdürdüğü hizmetlerle, Ümraniye’de yaşama ayrıcalığını bir kez daha pekiştirdi.

 

Bir yandan yürüttüğü klasik belediyecilik hizmetleriyle Ümraniye’nin çehresini değiştiren Ümraniye Belediyesi, alanında rekor kabul edilen hizmetlere imza attı. Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Sağlık Ocakları, Okullar, Muhtarlık Binaları, Asfalt Fabrikası gibi 200’ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı. 2 asfalt fabrikası aralıksız çalıştı. Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi, sokaklar pırıl pırıl temizlendi. Ümraniye’nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. Klasik belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetleri 10 yıla sığdırıldı, Ümraniye’nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri buraya taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı.

 

Sosyal belediyecilik hizmetlerinde örnek çalışmalara imza atan Ümraniye Belediyesi, bu alanda hayata geçirdiği projelerle medyada geniş yer bulurken, akademik tezlere de konu oldu. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen belediye, kültürel ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdiği hizmetlerle Ümraniye’nin adını uluslar arası platforma taşıdı. 10 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline geldi.

""

YENİ DÖNEMDEKİ PRESTİJ PROJELER

 

Ümraniye Belediyesi 2004’ten bu yana ilçeye kazandırdığı yüzlerce projeye yenilerini eklemek için hazırlıklara başladı. Yeni hizmet döneminde Ümraniye’ye yeni projeler kazandırmak için bir süredir özel bir ekiple çalışmalar yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yeni dönemde de Ümraniye’nin prestijli projelere kavuşacağını ifade etti. Başkan Hasan Can, “Ümraniye Belediye Başkanlığını halkımızın teveccühü ile 2 dönemdir yürütüyorum. 10 yıldır gerçekleştirdiğimiz dev hizmetlerle imaj değiştiren Ümraniye’yi, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul’un yeni cazibe merkezi haline getirdik. Ümraniye’nin vizyonunu değiştiren hizmetlerimizi sürdürmek ve yeni dönemde geçmiş yıllarda imza attığımız başarıları daha ileri noktalara taşımak istiyoruz. Bu kapsamda yeni dönemde gerçekleştireceğimiz birçok projenin planlamalarını yaptık. İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen Ümraniye’mize bu dev projeleri kazandıracağız ”dedi.

 

 

ÜMRANİYE, İKİNCİ MEYDANINA KAVUŞUYOR

 

Ümraniye, ikinci meydanına kavuşuyor. İlçe merkezine rahatlık ve işlerlik kazandıracak Sondurak Meydanı sosyal, kültürel ve sportif çok sayıda etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

""

İSTANBUL İLERİ BİLİMLER ARAŞTIRMA MERKEZİ

 

İçerdiği kongre merkezi ve kütüphane ile Ümraniye’nin kültürel hayatına zenginlik katmakla kalmayacak, çevresini de dönüştürecek bir proje. Etrafındaki büyük park ve açık koru ise Ümraniye’ye taze bir nefes aldıracak.

 

ÜMRANİYE KONGRE MERKEZİ

 

Ümraniye, finans merkezi olma avantajını kongre vadisi olma üstünlüğüyle perçinliyor. Anadolu yakasının ihtiyaç duyduğu uluslararası standartlardaki kongre merkezi Ümraniye’de yükselecek.

 

ÜMRANİYE ULU CAMİİ

 

Her ayrıntısı titizlikle planlanan Ulu Camii, 6.165 metrekare alana sahip olacak. Avlu alanı 2.622 metrekare alan olan cami, 2 bodrum katı olacak ve aynı anda 12.200 kişinin namaz kılabileceği bir kapasiteye sahip olacak. Caminin ana kubbesi 50 metre, kubbe sayısı ise 46 olacak. Minare sayısı 4 olan caminin 7 ayrı girişi bulunacak.

 

29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

 

Üsküdar-Ümraniye TEM bağlantı yolu üzerinde, Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bitişiğindeki arazide Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı 29 Mayıs Üniversitesi yükseliyor.

Son Güncelleme: 24.03.2014 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3