Ümraniye Şoförler Odası’dan koronavirüs ile tam mücadele

Ümraniye Şoförler Odası’dan koronavirüs ile tam mücadele

18 Mayıs 2020 Pazartesi 17:49
Ümraniye Şoförler Odası’dan koronavirüs ile tam mücadele

Nezih Mert başkanlığındaki Ümraniye Motorlu Taşıt Sahipleri ve Şoförleri Esnaf Odası, kurulan dezenfekte istasyonlarından odaya bağlı taksi, dolmuş ve servis minibüsleri periyodik olarak dezenfekte edecek.

İçişleri bakanlığının 81 ilde yayınladığı ticari taksi genelgesi doğrultusunda Ümraniye şoförler odası başkanı Nezih Mert, yönetim ile bilgilendirme toplantısı yaptı. Ardından odaya bağlı ticari taksi, dolmuş ve servis minibüslerini belirlediği merkezi adreslerde kurduğu dezenfektasyon istasyonlarında üyelerine mesaj yollayarak kayıtlı tüm araçlarını çağırıp haftalık periyotlar halinde araçları dezenfekte edilmesi istendi. Dezenfekte edildiğine dair araç şoförüne oda yöneticileri tarafından düzenlenen belge verileceği bildirildi. Alınan kararların başlıkları ise şöyle:

1- Ticari taksi durakları ve ticari taksi olarak kullanılan araçlar en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizlenecek / dezenfekte edilecektir. Gerektiğinde ibraz edilmek üzere araç dezenfeksiyonunu gerçekleştiren yetkili kurum, kuruluş veya odalar tarafından düzenlenmiş, aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belge araçta bulundurulacaktır.

2- Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacaklardır.

3- Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme/ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak, ticari taksi şoförleri taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanabileceği/kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendirecektir.

4- Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecektir.

5- Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyeceklerdir.

Son Güncelleme: 19.05.2020 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3