Ümraniye İstiklal Mahallesi Kerime Can Kız Kur’an Kursu hizmete açıldı

Ümraniye İstiklal Mahallesi’ne kazandırılan Kerime Can Kız Kur’an Kursu’nun açılış töreni Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Ümraniye İstiklal Mahallesi Kerime Can Kız Kur’an Kursu hizmete açıldı

Ümraniye İstiklal Mahallesi’ne kazandırılan Kerime Can Kız Kur’an Kursu’nun açılış töreni Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

19 Ekim 2018 Cuma 11:22
Ümraniye İstiklal Mahallesi Kerime Can Kız Kur’an Kursu hizmete açıldı

Kerime Can Kız Kur’an Kursu’nun açılış törenine, Başkan Hasan Can ve Babası Hafız Mustafa Can ile Eşi Saliha Can'ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, İstanbul Balıkesirliler Dernek Başkanı Selim Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri, meclis üyeleri, Kur’an Kursu Hocaları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Cami İmam Hatibi Mehmet Pervane’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, “4-6 yaş arasındaki öğrencilerimizin eğitim alacağı Kız Kur’an Kursumuz hayırlı olsun. Kur’an Kursunun açılmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, 4-6 yaş aralığının çok önemli olduğunu belirterek, “İnşallah çocuklarımızın karakteri burada şekillenecek. Kur’an Kursu’nun açılmasında büyük emeği olan Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kur’an Kursu açılış töreni sebebiyle vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada, “Cenab-ı Hak cümle geçmişlerimize rahmet eylesin. Böylesine güzel bir Kur’an Kursu’nun açılmasında emeği geçen ilgili başkan yardımcılarına, müftümüze, kaymakamımıza ve hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü onlar isimsiz kahramanlar” dedi. “57 yıldır Ümraniyeliyim” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can, “Rabbim bana yetiştiğim yere hizmet etmeyi nasip etti. Hamd-ü senalar olsun. İlçemize tabanından tavanına kadar kazandırdığımız 450’nin üzerinde kalıcı eserimiz var” diyerek, Kur’an Kursunun hayırlara vesile olmasını diledi.

Kısa bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Bugün burada Kur’an Kursu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah çocuklarımız dini eğitimlerini burada en güzel şekilde alacak. Bu vesileyle açılışı yapılan kursumuzun tüm mahalleye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, Başkan Hasan Can’a ve Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’na çiçek takdim etti.

Program, Çakmak Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Bilal Erdem’in Asr Suresini okuması ve edilen dua ile sona erdi. Daha sonra Başkan Hasan Can ve tüm protokol Kerime Can Kız Kur’an Kursu Hizmet Binasını gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72