Sultanbeyli’de Kurban Sevinci

Sultanbeyli’de kurbanlar kesildi, vatandaşlar birbiriyle bayramlaştı. Kurban kesimine Sultanbeyli Belediyesi’ne ait Kurban Satış ve Kesim Alanı ev sahipliği yaptı.

Sultanbeyli’de Kurban Sevinci

Sultanbeyli’de kurbanlar kesildi, vatandaşlar birbiriyle bayramlaştı. Kurban kesimine Sultanbeyli Belediyesi’ne ait Kurban Satış ve Kesim Alanı ev sahipliği yaptı.

04 Eylül 2017 Pazartesi 01:09
Sultanbeyli’de Kurban Sevinci

Sultanbeyli’de Kurban Bayramı bir başka güzel… Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı, vatandaşlar birbiriyle bayramlaştı.

Sultanbeyli Belediyesi’ne ait Kurban Satış ve Kesim Alanı her sene olduğu gibi bu senede sağlıklı, temiz ve helal kesimiyle göz doldurdu. Kurbanlarını kestirmek için günler öncesinden kayıt yaptıran vatandaşlar Sultanbeyli Belediyesi’ne ait 87 dönümlük Kurban Satış ve Kesim Alanı’nın imkânlarından doyasıya faydalandılar.

Kurban Satış ve Kesim Alanı’na kesim için hizmet veren 3 ünite kuruldu. Kurbanlarının kesimi için bekleyen vatandaşlar sıralarını alan üzerine kurulan dev ekrandan takip ettiler. Sultanbeyli Belediyesi ise kurban ibadetlerini gerçekleştirmek için sıralarını bekleyen vatandaşlara sabah kahvaltısı ve gün boyu çay ikramında bulundu. Kurbanları kesilen vatandaşlar kurbanlıklarını ayrılmış ve paketlenmiş şekilde teslim aldılar.

Sabahın erken saatlerinde alana gelen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı açıklamada tüm İslam Âlemi’nin bayramını kutladı. Başkan Keskin, “Başta ülkemiz olmak tüm İslâm Âlemi’nin bayramını kutluyorum. Hemşerilerimizle bayramlaştık, kesimlerimiz bayram namazından sonra başladı. Üç ünitemizle birlikte vatandaşlarımız dev ekranlardan sıralarını görerek kurban ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Yaklaşık olarak 1000 adet kurban kesimi bu alanda gerçekleştirilecek.” dedi.

Sultanbeyli’nin gelişimi konusuna da değinen Başkan Keskin, “Sultanbeyli gelişen ilçelerin başında geliyor. Başlayan metro projesi ve mülkiyet probleminin çözümüyle daha da gelişmiş olacak. Yapılacak çok iş var. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda bunları gerçekleştireceğiz. Önümüzde okulların açılmasıyla beraber 30 Eylül ila 8 Ekim tarihleri arasında Kent Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz kitap fuarımız var. Bununla birlikte Gençlik Merkezlerimizin sayısının artmasıyla birlikte gençlerimizin gelişimine de katkı vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Arakan’da yaşanan zulümle de ilgili konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “İslâm dünyası son yıllarda hiçbir bayramını maalesef huzur içerisinde gerçekleştiremiyor. Bugün dünyanın çeşitleri bölgelerinde yaşanan katliamların yanında Arakan’daki kardeşlerimizin de toplu katliama maruz kaldığını görmekteyiz. Dünyanın sağır olduğu, görmek istemediği bir katliam. Katliamı yaşayanlar Müslümanlar olunca nasıl sessiz kaldıklarını görüyoruz. Arakan’lı kardeşlerimize bizim STK’larımız milletimizin yardımlarını ulaştırmaya çalışıyor. Devlet olarak, millet olarak gücümüz yettiğince Arakan’lı kardeşlerimizin yanında olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay ve AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de Kurban Satış ve Kesim Alanı’na gelerek vatandaşlarla bayramlaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3