Şile'de Organik Tarıma Yönelik Teşvikler Artıyor

Yıllarını seracılığa ve ürün yetiştiriciliğine adayan Cemal ve Emzade Can....

Şile'de Organik Tarıma Yönelik Teşvikler Artıyor

Yıllarını seracılığa ve ürün yetiştiriciliğine adayan Cemal ve Emzade Can....

11 Temmuz 2013 Perşembe 16:00
Şile'de Organik Tarıma Yönelik Teşvikler Artıyor

Yıllarını seracılığa ve ürün yetiştiriciliğine  adayan Cemal ve Emzade Can Çifti Alacalı Köyü’nde kurdukları  15 dönüm arazinin büyük bölümünü  sera, diğer açık bölümlerinde de sebze üretmeye başladılar.

 

İlk ara geçiş üretimlerini gösterilmek  üzere ‘Tarla tanıtım etkinliği’ düzenlendi. Etkinliğe Şile Belediye Başkan Yardımcısı M.Turan Temel, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, çevre köy muhtarları ve ev sahibi olarak Alacalı köyü Muhtarı Emin Yüksel ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmalarında ilçedeki organik ürün yetiştiriciliğinin önemine dikkat çekildi.

Sera yetkilisi Emzade Can,  “Ocak ayında başlayan hazırlık süreci Nisan ayında yapılan ekimlerle ürün vermeye başladı” dedi. Salatalık, Domates, Kapya Biber, Sivri Biber, Çarliston Biber, Kaliforniya Dolmalık Biberi, Patlıcan ve daha birçok sebzenin üretimini gerçekleştiren çift, Şile’nin organik tarıma uygun bir iklimde olduğunu bu bölgenin denize yakın olmasının ve sanayinin olmayışının avantaj olduğunu  söyledi. Hiçbir ilaç ve kimyasal kullanmayan üreticiler, hayvan gübresine dahi tenezzül etmediklerini gübre ihtiyacını yosundan elde ettiklerini vurguladılar.

""

Bahçede sera ile beraber günlük 1 ton ürün rezervi olduğunu söyleyen Emzade Can, Pazar sorunu olmadığını ve çalışılınca tüm bu sıkıntıların da aşılacağını söyledi. Cemal Can  ise bu sektörün Şile’nin geleceği olabileceğine işaret ederken, “Özellikle köylü cesaret edip bu işe girsin, hemen kooperatifleşelim ve emekçiler kazansın” dedi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından misafirlere doğal ürünlerden yapılan ikramlar sunuldu  ve yetiştiriciliğin gerçekleştiği sera ve bahçeler  gezildi

Son Güncelleme: 11.07.2013 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72