Şile’de anlamlı lansman

Şile’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı anısına 7 Ekim günü I. Dünya Savaşı ve Metareke Yıllarında Şile’yi anlatan Şile’nin Kurtuluşu adlı kitap okurlarıyla buluştu.

Şile’de anlamlı lansman

Şile’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı anısına 7 Ekim günü I. Dünya Savaşı ve Metareke Yıllarında Şile’yi anlatan Şile’nin Kurtuluşu adlı kitap okurlarıyla buluştu.

12 Ekim 2017 Perşembe 11:02
Şile’de anlamlı lansman

Şile Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleştirilen lansman Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Kültür ve Turizm İstanbul İl Müdürü Dr.Coşkun Yılmaz, araştırmalarıyla kitabın hazırlanmasında emeği olan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Dekan’ı Prof. Dr. Recep Bozlağan, kitabın yazarı Mümin Yıldıztaş ve Şilelilerin katılımıyla gerçekleşti.

Şilelilerin kendi tarihlerini, kültürlerini ve ecdadının yaşadığı zorlukları bilerek ve küçüklerin de kendi tarihleri ile bilinçli bir şekilde büyümeleri için Şile Belediyesinin hazırlayıp Şilelilere sunduğu lansman, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından alışılmışların dışında Kadir Konya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile şehit ve gazilerimizin anısına okunan dualarla başladı.

Şile Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen lansmanda konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; ’’Bir sene evvel burada yapmış olduğumuz sunumda Recep Bozlağan hocanın Şile’nin saklı tarihi, mütareke yılları ve milli mücadele yıllarına dair bir kurtuluş efsanesi anlatıldı. Orada bir söz verdik, dedik ki biz bunun bilgi ve belgeyle düzenleyip bir sonra ki 7 Ekim’de hemşerilerimizle paylaşacağız. Bir sene sonra bu kitabı bugün burada paylaşıyor olmaktan son derece mutluyum. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir kitap lansmanı ve 7 Ekim sene-i devriyesinde şehitlerimizi, gazilerimizi, atalarımızı ve bu vatanı bizlere vatan yapan tüm mücahitlerimizi yad ediyorum’’ sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

Başkan Tabakoğlu’nun ardından yazar Mümin Yıldıztaş, Şile’nin Kurtuluşu kitabının içeriğini ve sunumunu gerçekleştirirken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72