“Sait Faik Öykü Ödülü” Eriş'e Verildi

Bu yıl 60'ıncısı gerçekleştirilen Sait Faik Hikâye Armağanı'nın sahibi,...

“Sait Faik Öykü Ödülü” Eriş'e Verildi

Bu yıl 60'ıncısı gerçekleştirilen Sait Faik Hikâye Armağanı'nın sahibi,...

13 Mayıs 2014 Salı 14:49
“Sait Faik Öykü Ödülü” Eriş'e Verildi

“Sait Faik Öykü Ödülü” Mahir Ünsal Eriş’e Verildi

Bu yıl 60’ıncısı gerçekleştirilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın sahibi, ‘Olduğu Kadar Güzeldik’ adlı kitabıyla Mahir Ünsal Eriş oldu. 10 Mayıs Cumartesi günü Burgazada’sı ‘Medarı Maişet Motorunda yapılan törende Eriş, ödülünü Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerin anısıyla paylaştı.

Adalar Belediyesi, Darrüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları’nın ortaklaşa düzenlediği ve Sait Faik Abasıyanık’ın müzesinde planlanan etkinlik, hava muhalefeti nedeniyle ‘Medarı Maişet Motorunda yapıldı. Çok sayıda edebiyatseverin katıldığı ödül töreninde konuşan Hürriyet Gazetesi yazarı Doğan Hızlan, her yerin iyi anlatan bir yazarı bulunduğunu, İstanbul’u, kenar semtleri, o semtlerin ‘küçük insanlarını’ anlamak ve öğrenmek için mutlaka Sait Faik’i okumak gerektiğini ifade ederek, şunları dile getirdi: “Nasıl Sait Faik Burgazada’nın, balıkçıların, yoksulların, küçük insanların öyküsünü yazdıysa, ödül kazanan Eriş de Bandırma’nın öyküsünü yazdı. Onun için ben onlar arasında ruh akrabalığı da görüyorum” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç edebiyatseverlerle bir arada olmanın mutluluğunu dile getirerek “edebiyatımızın büyük ustası Sait Faik adına böyle bir etkinliğin düzenlenmesi hepimiz adına mutluluk verici.  Böyle anlamlı bir ödülü kazan Mahir Ünsal Eriş’i bu başarasından dolayı kutluyorum” dedi. 

Ödülü kazanan Mahir Ünsal Eriş, adının Sait Faik’le beraber anılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek şöyle konuştu: “İlk kitabım iki yıl önce çıkmıştı. İki yıldır gittiğim her yerde benim için ‘genç edebiyatçı’ dediler. Ben Cahit Sıtkı’nın hesabıyla yarıyı buldum. Artık genç sayılmam. Ama geçen yazın pırıl pırıl çocuklarının hiçbiri 30 yaşını bulmamıştı. Ben, bu onurlu ödülü onların anısıyla paylaşmak isterim.”

İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanan; Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan jürinin ödülü “Gündelik yaşamın içindeki sıradan insanın zayıflıklarını ve güçlü yanlarını gerçekçi ve vicdanlı bir dille anlatmaktaki ustalığı nedeniyle” Eriş’e verdiğini belirtti.

 

Son Güncelleme: 13.05.2014 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3