“RTÜK Yasalara Uygun Hareket Etmiyor”

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu'nu makamında ziyaret eden...

“RTÜK Yasalara Uygun Hareket Etmiyor”

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu'nu makamında ziyaret eden...

16 Nisan 2014 Çarşamba 11:53
“RTÜK Yasalara Uygun Hareket Etmiyor”

Ali Öztunç’tan Çarpıcı Açıklama: “RTÜK Yasalara Uygun Hareket Etmiyor” 

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu’nu makamında ziyaret eden RTÜK Üyesi Ali Öztunç, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
     Öztunç ile beraber RTÜK’te CHP’den Üye Süleyman Demirkan ve CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Kerimoğlu’nu Bakırköy Belediyesi’nde ziyaret ederek, ‘pararlel yapı’ konusunu gündeme getirdiler. “Ben ne paralel bilirim ne de tanjant!” diyen Ali Öztunç RTÜK kararlarının yasalara uygun alınmadığını dile getirdi. Bazı televizyon kanallarının, özellikle A Haber’in seçim döneminde yaptığı yayınlardan dolayı yasalara uygun olmadan cezalandırıldıklarını dile getirirken, bu konudan dolayı da kendilerine karalama kampanyasının başlatıldığını belirtti ve Öztunç sözlerine şöyle devam etti:  “İşleri, güçleri kendileri hakkında olumsuz bir durumda paralel yapıyı ortaya atmaktır. Biz yasaların emrettiği şekilde görevimizi yapıyoruz.  Olay Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mitinglerine %100 yer verirken diğer partilerin mitinglerine %0 yer verirseniz yayın cezası almazsınız durumuna dönmüştür. “

“TRT Genel Müdürü istifa etmeli”

     Ali Öztunç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkındaki istifa çağrısını da yenileyerek, ” 14-21 Mart tarihleri arasında TRT, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne 18 saat 36 dakika, Cumhuriyet Halk Partisi’ne 1 saat 1 dakika, Milliyetçi Hareket Partisi’nde 1 saat yer verirken parlemento da yer alan Barış ve Demokrasi Partisi’ne hiç yer vermedi. Bunun üzerine YSK(Yüksek Seçim Kurulu) TRT hakkında işlem yaparak RTÜK’ten bu kanala ceza verilmesini istedi. TRT hakkında 3 dosyadan ceza verildi ve 6 dosyası YSK’ da inceleniyor. Yayın ihlali cezası alan TRT’nin başındaki genel müdürünün de dolayısıyla görevde kalmamsı gerekir. Bunu da aslında biz söylemiyoruz, YSK söylüyor: TRT, tarafsız yayın ilkelerini ihlal etmiştir.”görüşlerini belirtti.

Kerimoğlu: “Yayın kuruluşları bağımsız olmalı”

     Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da RTÜK üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra düşüncelerini şöyle açıkladı:  “RTÜK üyelerimiz gerçekten çok önemli bir görevi yürütüyor; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin RTÜK’ü baskı altına alan girişimlerine karşı mücadele ediyor. Biz de kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah televizyonlar ve radyolar iktidar baskısını hissetmeden bağımsız ve tarafsız yayın yapabilirler. Biz Bakırköy’de %69.2 oy almamıza rağmen %100’ün de başkanı olacağımızı ilk günden söylemiştik; İktidarın da herkesi kucaklamasını bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 16.04.2014 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72