Pendik'te el sanatlarında yeni adres

Geleneksel el sanatların yaygınlaştırılması amacıyla Pendik'e yeni bir el...

Pendik'te el sanatlarında yeni adres

Geleneksel el sanatların yaygınlaştırılması amacıyla Pendik'e yeni bir el...

21 Haziran 2014 Cumartesi 16:17
Pendik'te el sanatlarında yeni adres

Geleneksel el sanatların yaygınlaştırılması amacıyla Pendik’e yeni bir el sanatları merkezi daha kazandırılıyor. Pendik Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi’nde inşa edilen  ve atölyeler ile sergi alanının bulunacağı merkezin sonbaharda hizmete girmesi bekleniyor.

 Günden güne el sanatına artan merak ve ilgiyi karşılayabilmek için Neyzen Tevfik Sanat Evi ve Yeni Mahalle Semt Konağı’na bir yenisi daha ekleniyor. Fevzi Çakmak Mahallesi Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka tarafına yapılan merkez, iki ayrı bölümden oluşacak. 965 metrekarelik birinci yapıda el sanatları atölyeleri; 430 metrekarelik diğer yapıda ise sergi alanı, kafeterya ve teknik birimler yer alacak. Bu merkezde taş, çini, cam ve ipek halı gibi el sanatları atölyeleri bulunacak.

“Geleneksel sanatlarımız yaşatılacak”

İnşaatı tamamlanmak üzere olan merkezi  gezen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Şahin, ipek halıcılık, taş oymacılığı gibi geleneksel  sanatların Pendik’te yeniden hayat bulduğunu belirterek, “Kültürümüzün en önemli   yapı taşlarından biri olan el sanatlarımızın unutulmaması, yeni kuşaklara aktarılması ve yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu sanatların sadece öğretilmesi değil, aynı zamanda özellikle hanımlarımız için ekonomik bir kazanç kapısı olmasını da hedefliyoruz” dedi. 

 

Son Güncelleme: 21.06.2014 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72