Pendik Ramazan'a hazır

Bu yıl 120 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi, sabit iftar..

Pendik Ramazan'a hazır

Bu yıl 120 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi, sabit iftar..

08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:19
Pendik Ramazan'a hazır
Bu yıl 120 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi, sabit iftar çadırı ve çeşitli mahallelere kurulacak sokak iftarlarıyla Pendiklileri bir araya getirecek. Ayrıca Ramazan’ın ruhuna yakışır çeşitli etkinlikler, sohbet programları ve tasavvuf müziği konserleri de düzenlenecek.
 
Pendik Belediyesi, bereket ve huzur ayı olan Ramazan için  hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların huzurlu bir manevi atmosfer içinde ibadetlerini yerine getirmesi için çalışan belediye, bu yıl 120 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor. Bunun için kentin farklı noktalarında  sokak iftarları düzenleyecek olan Pendik Belediyesi, sabit iftar çadırıyla da her gün sıcak yemek dağıtacak. Bahçelievler Mahallesi’ndeki sabit iftar çadırında her akşam 750 kişi orucunu aynı anda açabilecek.
 
Türkçe, Arapça ve Boşnakça ilahiler okuyacaklar
 
Ramazan ayı münasebetiyle Pendik Müftülüğü Camilerde programlar düzenleyecek. Böylece huzur ve bereket ayında manevi atmosfer en üst düzeye çıkacak. Pendik Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek  programlar kapsamında Kardeş Belediye Novi Pazar’dan 25 kişilik ilahi grubu (Hor Djulistan) gelecek. 19 Temmuz akşamı sahne alacak olan grup,  Türkçe, Arapça ve Boşnakça ilahiler söyleyecek.
Belediyeye ait sabit ve sokak iftar yerleri
 
Pendik Belediyesi,  Ramazan ayı boyunca Bahçelievler Mahallesi’nde  sabit iftar çadırı ve Kaynarca, Yenişehir, Esenyalı, Velibaba, Çamçeşme, Şeyhli, Sapanbağları ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde  sokak iftarlarıyla  Pendiklileri bir araya getirecek.   İftarda  çorbasından etli ve sebzeli yemeklere, pilavından tatlı ve ayranına kadar her gün beş çeşit sunulacak.
Son Güncelleme: 08.07.2013 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72