Maltepe’de okul güvenliği toplantısı yapıldı

Maltepe İlçesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan önce okul ve okul çevrelerindeki güvenlik konularının görüşüldüğü toplantı yapıldı.

Maltepe’de okul güvenliği toplantısı yapıldı

Maltepe İlçesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan önce okul ve okul çevrelerindeki güvenlik konularının görüşüldüğü toplantı yapıldı.

09 Eylül 2019 Pazartesi 10:06
Maltepe’de okul güvenliği toplantısı yapıldı

Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı başkanlığında gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Maltepe Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Akay, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Salih Kara, muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantıda, okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkartılması, öncelik okullar başta olmak üzere kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliğinin kontrol edilmesi ve Kent Güvenlik Sistemi(KGYS) entegrasyonunun tamamlanması, diğer okullarda KGYS entegre şartı aranmaksızın okul güvenlik kamera sisteminin tamamlanması, okul servislerine yönelik güvenlik tedbirleri ve denetimler, uyuşturucu ile mücadelenin yanında açık sigara satışının önlenmesi, okul çevrelerinde bulunan internet kafelerin denetimi ile okul çevrelerinde öğrencilerin her türlü kötü alışkanlıklardan korunması, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirebilmek için gereken uygulamalar ile ilgili bilgiler verildi.

Toplantıda Kaymakam Meftun Dallı, 2019-20 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için okul içlerinde ve çevrelerinde gereken her türlü tedbirin alınacağını belirtti.

Çocuklar için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğine değinen Kaymakam Dallı; okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları ile iş birliğiyle sürdürülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Dallı, "Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Mahalle halkının mahallesinde bulunan okullara gönüllülük esasıyla sahip çıkmasını okul aile birliği desteğini mutlaka sağlamalıyız. Her şey çocuklarımızın güvenliği için önemli. Ülkemizin geleceği ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı, geleceğe hazırlarken onlara kaliteli eğitim vermek hepimizin sorumluluğudur. Bu konuda başarılı çalışmalar yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, muhtarların, okul idarecileri ve okul aile birliği başkanlarının görüş ve taleplerini iletmesi ile son buldu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3