Lozan Anlaşması'nın yıl dönümü kutlandı

İnönü Vakfı; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı ile birlikte Lozan Antlaşmasının 94. yıl dönümü İsmet İnönü’nün Heybeliada’daki köşkünde kutlandı.

Lozan Anlaşması'nın yıl dönümü kutlandı

İnönü Vakfı; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı ile birlikte Lozan Antlaşmasının 94. yıl dönümü İsmet İnönü’nün Heybeliada’daki köşkünde kutlandı.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 12:39
Lozan  Anlaşması'nın yıl dönümü kutlandı

İnönü Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı ile birlikte Lozan Antlaşması’nın 94. Yıl dönümünde İsmet İnönü’nün Heybeliada’daki köşkünde kutlama programı düzenlendi. Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve çok sayıda CHP Milletvekili ile Belediye Başkanı katıldı.

Özden Toker’den Teşekkür

İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker yaptığı konuşmada Lozan Barış Antlaşması’nın Türk tarihi açısından önemine dikkat çekti. Toker, Cumhuriyet’in ilk nesil çocukları olarak Lozan’a her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini belirterek, anmaya katılan herkese teşekkür etti.

Yunan Genelkurmay Başkanı Türkiye’ye Bağlı Olan Adalara Çıktı

Törende Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sözcü Gazetesi’nin de geçtiğimiz günlerde manşetine taşıdığı Türk adalarına Yunan askerinin çıkarma yapmasından bahsetti. Başkan Büyükerşen, yaptığı konuşmada; “Çok değerli bir bürokrat Ümit Yalım, Türkiye’yi bir şeyden haberdar etti. Sözcü Gazetesi de bunu manşete taşıdı. Türkiye’nin hâkimiyetinde olan hatta il yönetiminde ilçe belediyesi sayılan ve bazı binalarda muhtarlık olarak Türkiye’ye ait bir mahalle olduğu asılı olan adalar işgale uğradı. Şaşırdım kaldım.” dedi.

“Çıt Yok…”

Başkan Büyükerşen, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sizin hâkimiyetinizdeki adalara asker çıkarıyor. Hava üssü kuruyor, helikopter üssü kuruyor. Yunan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı oraya gidip askerleri tebrik ediyorlar. İzmir’in Koyun Adası, Aydın Hurşit Adası, Aydın’ın Eşek Adası, Aydın Nergizcik Adası, Muğla’ya bağlı Keçi Adası, Muğla’ya bağlı Sakarcıklar Adası ve daha bir sürü adada Yunan askeri tatbikat yapıyor. Türkiye’den ise çıt yok.”

“Lozan Cumhuriyet’in Tapu Senedidir”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise yaptığı konuşmada; “Bugün Lozan’ı andık. Lozan’a gelmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Lozan Cumhuriyet’in tapu senedidir. Bir ülkenin yeniden varoluşudur. Lozan, bize aydınlık bir ülkede yaşamanın tapusunu sağlamıştır.

Son Güncelleme: 26.07.2017 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3