Kültür Gezileri Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, kültür gezileri kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları...

Kültür Gezileri Devam Ediyor

Kartal Belediyesi, kültür gezileri kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları...

23 Haziran 2014 Pazartesi 15:54
Kültür Gezileri Devam Ediyor

     Kartal Belediyesi Kültür Gezilerine Devam Ediyor

 

Kartal Belediyesi, kültür gezileri kapsamında ilçede yaşayan vatandaşları kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Şehitliği ile buluşturdu. 20 mahalleden kalkan otobüsle Çanakkale’ye giden yüzlerce Kartallı, Çanakkale ruhunu yaşadı.

 

Kartal Belediyesi, Kartal’da 20 mahalle muhtarına tahsis ettiği 20 araç ile Çanakkale’ye kültür gezisi düzenledi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Destek Hizmetleri Müdürü Nuray Sancaklı, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar ve Karyapsan Genel Müdürü Nizamettin Zorgül, gece saat 23.30’da Çanakkale’ye hareket eden araçları yolcu ettiler.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar’ın gezi başkanlığında yola çıkan araçların hareketinden önce bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi’nin geçen yıl da Çanakkale, Edirne, Konya ve Kapadokya’ya kültür gezileri düzenlediğini anımsatarak” Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılından beri Kartal’da her alanda önemli değişim yaşanmaktadır. Kartal; parkları, kreşleri, çocuk ve kadın için yapılan çalışmalarının yanında Ekolojik pazarından Dragos kazı alanına sosyal tesislerinden festivallerine değin çok sayıda etkinliğin merkezi durumundadır. Bu kapsamda sosyal belediyecilik adına “Önce insan” yaklaşımı ile herkesin ve her kesimin belediyesi olma düşüncesi ışığında kültür gezilerimizi de sürdürüyoruz. Ramazan ayı boyunca da farklı geziler düzenleyerek halkımıza bu anlamda hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Çanakkale gezisi ile Kartallıların, Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmetçiğin destan yazdığı ve “Çanakkale geçilmez” sözünün tarihi kazındığı toprakları  tanıma ve bu zaferin ruhunu yerinde yaşama fırsatı bulacaklarını belirterek Çanakkale’de gezisi hakkında bilgi verdi. Gürer, “ Eceabat Milli Parkı, Güney Cephe, Rumeli Namazgâh Tabyaları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu, Kuzey Cephesi Yahya Çavuş Anıtı, Seddül Bahir Özel Çanakkale Müzesi, Anzac Koyu, Kırmızı Sıt Gerçek Siper ve Tüneller, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer gezilerek görülecek ve bölge hakkında ziyaretçiler bilgilendirilecektir” diye konuştu.

 

 “Başkan Altınok Öz’e Teşekkür Ettiler”

 

Geziye katılan Kartallılar, Kartal Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezilerinden memnuniyetlerini dile getirdiler. Kartallı vatandaşlar, kültür gezileri için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ettiler.

 

Son Güncelleme: 23.06.2014 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3