Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışmalarını Değerlendi

Sultanbeyli Kent Konseyi 2014 yılının 2. toplantısında Kültür ve Sosyal İşler...

Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışmalarını Değerlendi

Sultanbeyli Kent Konseyi 2014 yılının 2. toplantısında Kültür ve Sosyal İşler...

19 Eylül 2014 Cuma 17:15
Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışmalarını Değerlendi

Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışmalarını Değerlendirdi

Sultanbeyli Kent Konseyi 2014 yılının 2. toplantısında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çalışmalarını değerlendirdi.

Sultanbeyli için önemli konuları gündemine taşıyan Kent Konseyi, 2014 yılının 2. toplantısında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün faaliyetlerini masaya yatırdı. Konseyin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar, kent konseyinin öneminden bahsetti. Konseyin kent vizyonunda önemli olduğunu vurgulayan Atalar, “Konseylerin kentin ve kentlinin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, kente duyulan aidiyet duygusunun pekiştirilmesi ve yerel yönetişim dinamiklerinin hayata geçirilmesi gibi hedefleri vardır. Bu hedefler aynı zamanda kent konseyinin varoluş nedenidir” dedi. Kent konseyinin amacını “Kentteki hayat kalitesini en üst düzeye taşıyacak çalışmaları hayata geçirmek ve insan odaklı kalkınmaya katkıda bulunmak” olarak özetleyen Atalar, “Sultanbeyli, artık İstanbul'un bir paçasıdır. Hızlı bir şekilde kentleşme sürecini sürdürmektedir. Sultanbeyli'de yaşamak giderek vatandaşlarımızın tercihleri arasına girmektedir” ifadelerini kullandı.

""

Atalar’ın konuşmasının ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Görgün Özcan, konsey gündeminin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar olduğunu açıkladı. Ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yavuz Kurt, faaliyetler hakkında detaylı bir sunum yaptı. Sultanbeyli Belediyesinin kültür çalışmalarına önem verdiğini ifade eden Kurt, sayılarla ve tablolarla faaliyetlerden yararlanan vatandaş oranlarını açıkladı ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında yol haritasını ortaya koydu.

“Klasik Belediyecilik Anlayışının Dışına Çıkıyoruz”

Kent Konseyi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, kültürün bir toplumun olmazsa olmazlarında olduğunu söyledi. Kültürün insanların sevincini, acılarını, türkülerini, ağıtlarını, amaçlarını, ideallerini içine aldığını kaydeden Başkan Keskin, “Kültür sosyal yaşamda gelenek görenek, örf ve adetler olarak karşımıza çıkar. Kısacası insan yaşamının tümünü içine alan değerler bütünüdür. Tarihten beri bizi biz yapan tüm değerlerimizi gelecek nesillere en güzel şekilde ulaştırmak bize düşen bir sorumluluktur. Osmanlıyı Mimar Sinan’sız, Akşemsettin’siz, Dede Efendi’siz düşünebilir miyiz” şeklinde konuştu.

Sultanbeyli Belediyesinin klasik belediyecilik anlayışının dışında kültürel ve sosyal belediyecilik yaklaşımıyla hareket ettiğinin altını çizen Başkan Keskin, “Belediyecilik denildiğinde akla ilk gelen genelde yol yapmak, park yapmak, çevre düzenlemesi, alt yapı çalışmaları gibi faaliyetler olur; ama biz bu faaliyetlerin yanı sıra Sultanbeyli’deki hemşerilerimizin sosyal yönünü de ihmal etmiyoruz. Hizmet götürdüğümüz insanların maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını ele alarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın sözünü kendimize rehber edindik. İnsanı odağımıza aldık. Maddi gelişmişlikle birlikte kültürüne, tarihine, kendi değerlerine sahip bir toplum düşünerek çalışmalarımızı planlıyoruz” dedi.

“Kültürümüz Kimliğimizdir”

Kültür ve sanat ile ilgili her toplantıda ‘’kültürümüz kimliğimizdir”  vurgusu yaptıklarını belirten Başkan Keskin, “Bu yolda ilerlerken öz benliğimizi, kendi kimliğimizi yansıtan değerlerimizi gelecek nesillere ulaştırma azmiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mevlana’nın hoşgörüsüyle, Yunus’un insan sevgisiyle, Hacı Bektaş-ı Veli’nin samimiyetiyle, tüm halkımıza bu hizmetlerimizi götürüyoruz. Milletimizi Selçuklular kadar aziz, Osmanlılar kadar muhteşem bir medeniyet ruhuyla buluşturmaya çalışıyoruz. Geçmişinden kopmadan, geleceğe umutla bakan nesiller önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Konsey toplantısında üyelerde söz alarak gündem içi ve gündem dışı fikirlerini paylaştı. 

Son Güncelleme: 19.09.2014 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3