Kavaklıdere Caddesi yeni görünümüne kavuştu

Ümraniye Belediyesi, prestij cadde çalışmaları kapsamında, İstiklal...

Kavaklıdere Caddesi yeni görünümüne kavuştu

Ümraniye Belediyesi, prestij cadde çalışmaları kapsamında, İstiklal...

23 Şubat 2014 Pazar 16:43
Kavaklıdere Caddesi yeni görünümüne kavuştu

Ümraniye Belediyesi, prestij cadde çalışmaları kapsamında, İstiklal Mahallesi Kavaklıdere Caddesi’nde çalışmalarını bitirdi. Estetik ve modern doğal bir görünüme kavuşan Kavaklıdere Caddesi’ne 532 metre uzunluğunda doğal dere yapılarak, yeni görünümüne kavuştu.

Ümraniye Belediyesi, prestij cadde çalışmaları kapsamında, İstiklal Mahallesi Kavaklıdere Caddesi’nde çalışmalarını bitirdi. Estetik ve modernize bir görünüme kavuşan Kavaklıdere Caddesine 532 metre uzunluğunda dere yapıldı. Çevre sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanan çalışmalar sonunda cadde, yeni görünümü ile göz kamaştırıyor. Ümraniye’nin en prestijli caddelerinden biri olan Kavaklıdere Caddesi, Ümraniye Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda yeniden eski doğal görünümüne kavuşarak, ortasından dere akan üzerinde köprülerin bulunduğu prestijli bir cadde haline geldi.

İSKİ/Atıksu Müdürlüğü tarafından atıksu ve yağmur suyu hatları ile parsel bağlantıları yenilenerek, cadde’deki altyapı sorunları giderildi. Prestij Cadde uygulamaları kapsamında elektrik ve aydınlatma havai hatları yer altına alınarak, kadastral ve imar durumuna uygun proje kapsamında kaldırımlar yenilendi. Modern aydınlatma direkleri ile daha estetik bir cadde oluşturuldu.

Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İstiklal Mahallesi Kavaklıdere caddesinde prestij cadde çalışmaları kapsamında, 3.750 ton asfalt kaplama çalışması yapılırken, 9.266 m2 de plak taşı kaplama çalışması yapıldı.  Cadde’de kaldırım yenileme çalışması kapsamında, 3.248 m2 bordür tretuar çalışması, 1.034 adet sınır elemanı, yol genişletme ve güzelleştirme kapsamında eski duvarlar yıkılıp taş duvar ve fugalı beton briketle duvar çalışması ile araçların parklanması için yaklaşık 190 araçlık cep çalışması yapıldı. Yolu ve tretuvarı aydınlatan çift yönlü aydınlatma direkleri ile caddenin aydınlatılması da sağlandı.

""

992 metre uzunluğundaki Kavaklıdere Caddesi’nde ayrıca Plan Proje Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, prestij cadde çalışmaları kapsamında; 2.839 m2 alanındaki refüj alanına 532 metre uzunluğunda doğal dere inşa ederek görsel bir zenginlik sağlandı. Derede 310 adet armatürlü led aydınlatma yapılarak su vurgusu sağlandı. Dere üzerine 9 adet ahşap köprü yapılarak vatandaş için ara geçiş alanları da oluşturularak doğal ve görsel bir zenginlik kazandırıldı. Ayrıca 6,995 adet bitki kullanılarak caddenin cehresi değiştirilerek doğal bir görünüm sağlandı.

Başkan Hasan Can: “Her haliyle prestijli, güzel bir cadde olacak”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Ümraniye’nin geçmişten bugüne aldığı hizmetler eskimiş ve eskiyen hizmetlerin yeniden yenilenmesi bizlere hasıl olmuştur. Bu kapsamda her mahalleye bir prestij cadde kazandırmaya  devam ediyoruz. İstiklal Mahallesi Kavaklıdere Caddesi’ni yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk.  1960'larda Ümraniye Kavaklıdere Caddesi yukarıdan aşağı akan etrafı kavak ağaçlarıyla çevrili muhteşem güzellikte bir dereydi. Başkan Hasan Can, Belediye olarak İstiklal Mahallesi Kavaklıdere caddesinde, yaptığımız, çevre düzenlemesiyle, aydınlatmasıyla ve kaldırımıyla pırıl pırıl prestijli, güzel bir cadde oldu. Bu hizmetlerin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 23.02.2014 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3