Kartal'da tarihi nikah

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dünya Sanat Günü etkinlikleri..

Kartal'da tarihi nikah

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dünya Sanat Günü etkinlikleri..

25 Nisan 2013 Perşembe 13:08
Kartal'da tarihi nikah

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Kartal’da sanatseverlerle buluştu. Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde ressam ve heykeltraş sanatçısı Murat Havan’ın “Her Yer Benim Atölyem” çalışmaları kapsamında, “Motosikletleri Fark Edin” sloganıyla hazırladığı temsili Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa nikâhı motosiklet üstünde kıyıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanatçı Bedri Baykam’a onur ödülü takdim etti. Kartal Hamam Sokak’ta başlayan kortej yürüyüşünün ardından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanata ve sanatçıya değer verdiğini bir kez daha belirtti.

 

Türkiye’de ve birçok ülkede çeşitli etkinliklere sahne olan ve geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Dünya Sanat Günü kutlamaları kapsamındaki etkinliğe, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanısıra Bedri Baykam, CHP İlçe Başkanı Kamer Gök,CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Göztepe Lions Klübü Başkanı Gülşen Tekin, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Turgut Mermertaş, Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş, Başkan Danışmanları Ömer Fethi Gürer, Nizamettin Zorgül, Haydar Oğuz Kartal Belediyesi Meclis üyeleri,İl Genel Meclis Üyesi Görkem Akdağ  Kartallı sanatçılar, tiyatrocular, yazarlar, şairler, Kartal halkı ve TR Riders, Harley-Davidson Bosphorus, Türk Bikers gibi çeşitli motosiklet kulüpleri de katıldı.

 

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 15-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen “Kartal Belediyesi Dünya Sanat Günü Kutlamaları” kapsamında Hamam sokak’ta Kartallı kadın ressamlar sergisi düzenlendi. Sokak çalgıcıları, canlı klasik müzik, canlı heykel gösterisi, kortej yürüyüşü, rock ve tango gösterisinin yanısıra diğer sanatsal etkinlikler de yer aldı. Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde

ressam ve heykeltraş sanatçısı Murat Havan’ın “Her Yer Benim Atölyem” çalışmaları kapsamında, “Motosikletleri Fark Edin” sloganıyla hazırladığı temsili Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa nikâhı da motosiklet üstünde kıyıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanatçı Bedri Baykam’a onur ödülü takdim etti.

 

KARTAL’IN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Dünya Sanat Günü onur ödülünü sanatçı Bedri Baykam'a vermek için sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yaptığı konuşmada, “Dünya Sanat Günü'nde bizleri yalnız bırakmayan, başta Bedri Baykam olmak üzere bizleri onurlandıran değerli sanatçılarımızın hepsine teşekkür ediyorum.

İnsanlar benim gibi doktor, siyasetçi, belediye başkanı olabilir ama sanatçı olması mümkün değil. Bugünü dünyaya kabul ettiren, bu öneriyi getiren bir beyindir. O beyni yaratan da Cumhuriyet'in temel ilkeleridir, özgür beyindir. Eğer Bedri Baykam'lar bugün varsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde varlar. Cumhuriyet kurulduğunda bir Cumhuriyet nesli yetiştirmek için yurdun çeşitli yörelerinden gençleri Avrupa'ya göndererek açık fikirli ve özgür beyinlerin olmaları için kültür ve sanata önem verdiler.

Ankara’daki konservatuarı kurdular. Şimdi geldiğimiz nokta; “Heykele ucube diyen, tükürürüm böyle sanatın içine” diyen bir zihniyet değiliz. Biz Kartal Belediyesi olarak ilkelerimiz doğrultusunda sanatın önünde ancak eğileceğiz. Başı kapalı veya açık diye bakmayacağız. Beyni açık insanlara bakacağız. Beyni açık insanları da ancak sanatçılar yetiştirir. 'Kartal'da bütün değerlere sahip çıkacağız!' diye yola çıktık. Kartallı Kazım'a, Neyzen Tevfik'e sahip çıktık. Kartal’ın yerel değerlerine sahip çıkıyoruz. Bunlardan biri de Murat. Amatörce kendini sanata vererek çalışmalar yapıyor. Onun emeği karşısında bizim yerel yönetici olarak duyarsız kalmamız mümkün değildi. Murat’a ayrıca teşekkür ediyorum. Yönetim kurumlarına, bize destek veren başta Bedri Baykam olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bugünün anısına Dünya Sanat Günü onur ödülünü sevgili Bedri Baykam'a veriyorum” dedi.

 

DÜNYAYI SAVAŞ DEĞİL, SANAT KURTARACAK

 

Onur ödülünü almak üzere sahneye gelen Bedri Baykam, “Sayın Başkan Altınok Öz'e, Kültür Müdürlüğü çalışanlarına ve bugün burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan tam iki yıl önce bıçaklanma olayında hastanede canımla uğraşırken Meksika da Guadalajara kentinde Dünya sanat derneklerinin bir genel kurulu vardı. Kalktık dünyanın öbür ucuna gittik. Türkiye olarak biz bir karar almıştık. Dedik ki; Dünyanın tiyatro günü, barış günü, anneler günü, babalar günü, sevgililer günü var ama dünyanın bir sanat günü yok. Bir gün teklif edelim ve bunu yapalım dedik. Araştırmalar sonunda bir sanatçının doğum gününde karar kıldık ve bütün dünyada kabul gören Leonardo olsun dedik. Bu fikir çıktı ve bu ismi kabul ettik. Neden Leonardo dersek; Dünyaya izini bırakmış birçok sanatçı var ama Leonardo sadece ressam ve heykeltıraş değil. Aynı zamanda bilim adamı, düşünür bir matematik adamı, felsefe adamı. Dünyaya çok yönlü bakışıyla bu günde herkese örnek olabiliyor.Bu teklifi 1. gün yaptım ve oybirliği ile kabul edildi. O günden sonra 15 Nisan Dünya Sanat Günü oldu. Bu tabii ki Türkiye'nin başarısı. Dünyayı savaş değil, sanat kurtaracak. Bu karanlığı beraber yok edeceğiz. Ben bu etkinliğe kapılarını açan, destek veren Sayın Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Ödül töreninin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, motosiklet üzerinde nikah şahitlerinin huzurunda temsili Da Vinci ve Mona Lisa nikahını temsili olarak Türk örf ve adetlerine göre esprili bir şekilde kıydı. Ardından nikah pastası kesildi.

 

TRAFİKTE MOTOSİKLETLERE SAYGILI OLALIM

 

Ressam ve heykeltraş Murat Havan’a bir Kartal heykelciği plaketi veren Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Bu sanatsal evliliği akit olarak yapmış oluyorum ve onlara nice 506 yıllık balayılar diliyorum. Bu nikahı kıyarken aklıma bir şey geldi. 1989 yılında New York'a gittiğimde parkta gezerken bir heykel gördüm. Çok ilginç gelmişti. Karşısına geçtim ve birkaç dakika seyrettim. Gözünü birden bana çevirince canlı olduğunu fark ettim ve ürktüm. Bir gün İstanbul ve Kartal'da da olur mu böyle bir şey dedim. Bugün benim için ayrıca bir sürpriz oldu. Salonun girişindeki o sanatçı arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Motosiklet kullanan birisi olarak da lütfen trafikte motosikletlere daha saygılı olalım. Tüm sürücelere haklarını koruyan bir sürüş temenni ve rica ediyorum” diye konuştu.

 

Dünya Sanat Günü için, Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa’yı motosiklet üzerinde resmeden sanatçı Murat Havan, "Sanat dünyasına ve birçok disipline ilham kaynağı olan Mona Lisa ve Leonardo Da Vinci arasındaki ilişki, bugüne kadar birçok sanat dalında farklı söylemlerle tasvir edildi. Her Yer Benim Atölyem çalışmalarım kapsamında projelendirdiğim, bu temsili nikah törenini ve bunu anlatan tablomu, Dünya Sanat Günü kutlamalarına armağan etmekten onur duyuyorum. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen sanata sanatçıya her zaman destek veren her zaman yanımızda olan Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Ödül töreni nikâh merasimi ve pasta kesiminden ardından tango dans gösterisi ve rock konseri ile devam etti.

 

Son Güncelleme: 25.04.2013 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72