Kartal Belediyesi'nden örnek bir proje daha

Kartal'ı Anadolu Yakası'nın kültürel, sosyal ve yaşamsal olarak en iyi noktaya..

Kartal Belediyesi'nden örnek bir proje daha

Kartal'ı Anadolu Yakası'nın kültürel, sosyal ve yaşamsal olarak en iyi noktaya..

12 Haziran 2014 Perşembe 15:47
Kartal Belediyesi'nden örnek bir proje daha

Kartal Belediyesi Örnek Alınacak Bir Projeye Daha İmza Atıyor: R2CITIES PROJESİ

R2CITIES PROJESİ İLE KARTAL SIFIR ENERJİ TÜKETEN ŞEHİRLER ARASINA GİRECEK.

KARTAL BELEDİYESİ, R2CITIES-YERLEŞİM ALANLARININ YENİLENMESİ; SIFIR ENERJİ TÜKETEN ŞEHİRLERE DOĞRU PROESİ İÇİN İLÇEDE ÇALIŞMALARA BAŞLADI.

Kartal'ı Anadolu Yakası'nın kültürel, sosyal ve yaşamsal olarak en iyi noktaya getirilmesi için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ilçede yeni bir projeye daha imza atıyor. R2CITIES Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte Kartal sıfır enerji tüketen şehirler arasına girecek.

Kartal Belediyesi, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen R2CITIES-Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru (Renovation of Residential Urban Spaces: Towards Nearly Zero Energy Cities) Projesi için ilçede çalışmalar başladı.

 6 farklı ülkeden 16 ortağın katılımıyla başlatılan R2CITIES Projesi, Türkiye’nin 7. Çerçeve Programı’nda yararlandığı bütçe ve ortak sayısı açısından en büyük proje olma özelliğini de taşıyor. Avrupa Birliği’nde çok uluslu araştırma ve teknoloji geliştirme projelerinin desteklendiği topluluk programlarından biri olan 7. Çerçeve Programı’nın ulusal koordinatörü ise Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)...

UYGULAMA PİLOT BÖLGE OLARAK BELEDİYE'NİN HUZUREVİ'NDE BAŞLATILACAK

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında, yerleşim alanlarında yeni yalıtım ve alternatif enerji kullanım yöntemleriyle enerji verimliliğinin arttırılması ve oluşacak yeni modelin ulusal ve uluslararası ölçekte yaygınlaşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Kartal ilçesinde bulunan Belediyeye ait Huzurevi’nde, enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılarak pilot model oluşturulacak ve bu model yerel-ulusal ölçekte tanıtılarak kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacak.

""

İSPANYA VE İTALYA'DA UYGULANAN PROJE KARTAL'DA HAYATA GEÇİYOR

Kartal dışında İspanya’nın Valladolid ve İtalya’nın Cenova kentinde uygulanan proje 1 Temmuz 2013 tarihinde ilçede uygulanmaya başlanacak ve 1 Temmuz 2017 tarihine kadar sürecek. R2CITIES Projesi Türkiye'de Kartal Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, MİR Araştırma ve Geliştirme A.Ş., Ekodenge Ltd. Şti., Solitem Group firmalarının ortaklığında yürütülecek.

BAŞKAN ALTINOK ÖZ R2CITIES PROJE GRUBUYLA TOPLANTI YAPTI

İlk kez bir yaşlı bakım evinde yapılacak enerji verimliliğine yönelik proje uygulamasında, yaklaşık bir yıldır uygulanacak yöntemler ile ilgili çalışmaları sürdüren Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, bu kapsamda Proje Koordinatörü İspanya’dan CARTIF firması yetkilileri Rubén García PAJARES ve Miguel Angel GARCIA ile Kartal Belediyesi hizmet binasında bir toplantı gerçekleştirdi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi proje idari ve teknik ekibi ile proje ortakları TÜBİTAK, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ekodenge, Mir Ar-Ge ve Solitem firma yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen ve sunumların yapıldığı toplantı sonrası Kartal Belediyesi’ne ait Huzurevi’ne teknik gezi yapılarak, uygulama alanı incelendi.

Hem projenin yürütülmesindeki başarılı koordinasyon, hem de Kartal Belediyesi'nin göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren proje ortakları ve yetkililer, Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz'e  teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 12.06.2014 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72