İMAMOĞLU HEMŞERİ DERNEKLERİ YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık bin 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen “Hemşehri Dernekleri Çalıştayı”nın kapanış konuşmasını yaptı.

İMAMOĞLU HEMŞERİ DERNEKLERİ YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık bin 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen “Hemşehri Dernekleri Çalıştayı”nın kapanış konuşmasını yaptı.

27 Şubat 2020 Perşembe 14:02
İMAMOĞLU HEMŞERİ DERNEKLERİ YÖNETİCİLERİ İLE BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı Gösteri ve Sanat Merkezi’nde “Hemşehri Dernekleri Çalıştayı” düzenledi. Prof. Dr. Murat Şeker’in moderatörlüğünü yaptığı çalıştaya, farklı hemşehri derneklerine üye yaklaşık bin 600 kişiyi bir araya getirdi. Çalıştayın kapanış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi. İmamoğlu, özetle şunları söyledi:
“Hepinizi öncelikle İstanbul’un hemşehrisi olarak sizleri selamlamak istiyorum. İstanbul, hepimizi kucakladı ve bir araya getirdi. Biliyorum ki hepimiz, doğduğumuz ya da geldiğimiz yörelerine düşkün bireyleriz. İstanbul’da yaşasak da doğduğumuz yere olan ilgimizi hiçbir zaman kaybetmiyoruz. İstanbul’da yaşayan bireyler olarak, tanıştığımızda ilk sorduğumuz soru; ‘Hemşehrim memleket nere?’ Bunu cevaplama bazen zor. Bu bize özgü bir şey. Yoğun bir göç yaşayan ülkemizin, göç etmesine rağmen, yaşadığı yer kadar, doğduğu yeri de unutmamanın, onun üzerinde hassas olmanın, kültürünü yaşamanın ve yaşatmanın tutkusu. Bunu anlıyorum. Kesinlikle size saygı duyuyorum. Ben de sizlerden biriyim çünkü. Ama bir bakıma da ülkemizde böyle bir konuyu iyi yönetmek gerektiğini de bir sorumluluk kabul ediyorum.”

 


“BAŞARIRSAK, DAHA SIKI KUCAKLAŞIRIZ”
“Hep birlikte yöneteceğiz. ‘Ben yaptım, oldu’ demeyeceğiz. Hep birlikte başarıp, hep birlikte karar verme mekanizmasını hayata sokacağız. Şunu söyleyeyim: ‘Biz yaptık. Biz söylemiştik. Doğru bir şekilde yöntem ortaya koyuldu. Hep beraber başardık’ diyebilmeliyiz. Hemşehri derneklerinin, bütün İstanbul’da siyaset üstü birer kurum olduklarını mutlaka ispat etmeliyiz. Yani hemşehri dernekleri; bir döneme, bir iktidara ya da bir siyasi partiye ya da bir belediye başkanına tabiyse, benim o dernekle işim yok. ‘Ben, sana tabiyim. Sen ne dersen, onu yaparım’ diyenle hiç işim yok. Ama ben, şunun önünde saygıyla eğiliyorum: ‘Ben, yöremin kültürünü temsil ediyorum.

Son Güncelleme: 27.02.2020 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72