Huzur toplantısında bir dokunan bin ah işitti

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Huzur Toplantısı'na...

Huzur toplantısında bir dokunan bin ah işitti

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Huzur Toplantısı'na...

14 Haziran 2014 Cumartesi 14:32
Huzur toplantısında bir dokunan bin ah işitti

Sancaktepe’deki huzur toplantısında bir dokunan bin ah işitti

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Huzur Toplantısı’na  muhtarların mahalleleri ile ilgili asayiş  sorunları damgasını vurdu. İlçe Emniyet Müdürü Acıkara, sıralanan sorunları en kısa sürede çözeceklerini söyledi.

2009 yılında yeni ilçe olan Sancaktepe’de, her sene İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Huzur Toplantıları’nın beşincisi Samandıra Kültür Merkezi’nde yapıldı. Halkın sorunlarını dinlemek ve halkı polisle kaynaştırmak için düzenlenen Huzur Toplantısı’na Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, Sancaktepe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Yorulmaz, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamal, Sancaktepe Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

""

Acıkara: “Biz sorun çözmek için varız”

Sancaktepe’nin huzuru için yapılan toplantı; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sancaktepe’ye yeni atanan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, halkın sorunlarını birebir dinlemek için böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sorun çözmek için burada olduklarını belirten Acıkara, “Biz halkın huzuru ve güveni için varız. Canımız pahasına halkımız için çalışıyoruz. Bugün de ilçemizin sorunlarını konuşmak için buradayız. Biz Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın her türlü dilek ve önerilerine açığız” dedi.

""

Muhtarlar sorunlarını dile getirdi!

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara’nın konuşmasından sonra dilek ve önerilere geçildi. Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kamalak’a, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara’ya ve Sancaktepe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Yorulmaz’a, özellikle Sancaktepe mahalle muhtarları şikâyetlerini sıraladılar.

 

“Belirsiz araçlar sokağımıza park ediyor”

Samandıra Semerkand Konutları’nın yöneticisi şikâyetlerini şöyle dile getirdi: “Sokağımızda tanımadığımız belirsiz kişiler araçlarını park ediyor. O araçların içinde uyuşturucu kullanıyorlar. Biz bunu başkanımıza ilettik. Başkan Erdem, o araçların kaldırılmasını sağladı ama bu araçlar tekrar ortaya çıktı. Halen sokağımızda özellikle de bu araçlar içerisinde uyuşturucu kullanılıyor.”

""

“Ümraniye belediye başkanının akrabasıyız”

Sancektepe Meclis Mahallesi Muhtarı Hasan Ağtepe de şikâyetlerini şöyle dile getirdi: “TIR’ların ve kamyonların mahallemizde gelişigüzel park etmesinden şikâyetçiyiz. Biz bunların kaldırılmasını istiyoruz. Bize, ‘biz Ümraniye belediye başkanının akrabasıyız, kimse bizi buradan kaldıramaz’ diyorlar. Biz, mahallemizin huzurlu olması için bunların kaldırılmasını istiyoruz.”

“Tinerciler okulumuzun müdür yardımcısını bıçaklamak istedi”

Safa Mahallesi Muhtarı Sinan Özer de mahallede bulunan tek okullarının çevresinde dönen kirli olaylardan bahsederek şunları söyledi: “Bizim mahallemizde tek okul var. Bu okulun çevresinde tinerciler ve kendisini kabadayı zanneden şahıslar dolanıyor.  Bunlar hem öğrencilerimizi hem de okul yönetimini rahatsız ediyor. Bu kişiler işi o kadar ileri götürdü ki okula girip, müdür yardımcımızı bıçaklamaya kalkıştılar. Emniyetimizden bunların bir an önce engellenmesini istiyoruz.”

“Ağır araçlar trafiği felç ediyor”

 Fatih Mahallesi Muhtarı Sadık Belkıs da yetkililere, mahallelerine giren ağır vasıtaların trafiği olumsuz etkilediğinden rahatsız olduklarını ifade etti.

“Kayalar Caddesi açık meyhane konumunda”

Emek Mahallesi Muhtarı Murat Bilikli ise alkol alan şahıslardan rahatsız olduklarını söyleyerek; “Kayalar Caddesi açık meyhane konumunda. Orada içki ve esrar içiliyor. Akşam saatlerinde kimse o caddede rahat bir şekilde yürüyemiyor. Bunun önüne bir an önce geçilmelidir” dedi.

“Mahallemizde dilendirilen Suriyeliler kim?”

İnönü Mahallesi Muhtarı Hasan Nacar da mahallelerinde dilendirilen Suriyeliler konusuna değinerek; “Biz mahallemizde yaşayan Suriyelileri tanıyoruz, biliyoruz ama son zamanlarda mahallemizde yeni, tanımadığımız Suriyeliler dolaşmaya başladı. Bunlar bir araba ile mahallemize bırakılıyor ve burada dilendiriliyor. Mahallemizde dilendirilen Suriyeliler kimdir? Bu duruma çözüm bulunsun” dedi.

Son Güncelleme: 14.06.2014 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3