Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin ortak çağrısıyla Kadıköy Belediyesi'nde çalışan...

Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz

DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin ortak çağrısıyla Kadıköy Belediyesi'nde çalışan...

15 Mayıs 2014 Perşembe 12:05
Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz

Bu Acıların Tekrar Yaşanmaması İçin Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz

DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin ortak çağrısıyla Kadıköy Belediyesi’nde çalışan işçi ve emekçiler, Soma’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madencileri andı. Yaşamını yitiren madenciler için 3 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilen törende yapılan konuşmalarda yaşanan faciaya yönelik öfke ve üzüntü hâkimdi.

Törende söz alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’de son 15 yılda yaygınlık kazanan taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekerek, “insan odaklı bir çalışma sistemi yerine kar, ticaret odaklı odaklı bir anlayış hâkim kılındı. Yaşanan katliamın nedeni budur” dedi.

Nuhoğlu, “İş kazaları daha önceki süreçlerde yaşanmasına ve konuşulmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Bu tamamen tedbirsizlikten kaynaklanan, bu katliamların durması gerekiyor.” Dedi. Yaşanan acıların tüm çalışma yaşamı için yeni bir başlangıca yol açması gerektiğini ifade eden Nuhoğlu, “bu acıların tekrar yaşanmaması için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

 

Son Güncelleme: 15.05.2014 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72