Engelli gençler askerlik heyecanı yaşadı

Çekmeköy Belediyesi 60 engelli gence askerlik heyecanı yaşatacak. Çekmeköy...

Engelli gençler askerlik heyecanı yaşadı

Çekmeköy Belediyesi 60 engelli gence askerlik heyecanı yaşatacak. Çekmeköy...

08 Mayıs 2014 Perşembe 15:34
Engelli gençler askerlik heyecanı yaşadı

Çekmeköy Belediyesi 60 engelli gence askerlik heyecanı yaşatacak. Çekmeköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle engellerinden dolayı askerlik hizmeti yapamayan gençlerimize yönelik düzenlediği ‘temsili askerlik’ programını bu yıl Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleşti.

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Belediye Engelliler Masası ve İBB’ye bağlı İSEM Çekmeköy Engelliler Merkezi işbirliği ile düzenlenen  ‘Kına Gecesi’ programına 60 engelli genç ve aileleri katıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Kına Gecesi’ne, gençlerin aileleri ve Çekmeköylü vatandaşlar katıldı. Programa katılanları selamlayan Başkan Poyraz “Öncellikle bu gençleri yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum. Bu gençleri yetiştiren ve topluma kazandıran ailelerin yaptığı iş tartışılmaz büyük bir öneme sahip. Her erkeğin hayatında önemli bir yere sahip olan askerlik görevlerinin arifesinde bugün gençlerimizin kınalarını yakacağız, onlarla birlikte eğleneceğiz. Pazartesi günü birliklerine teslim olurken, tezkerelerini alırken de yanlarında olup onlara destek olacağız” dedi.

Programda İBB Engelliler Masası’na bağlı folklor ekibi ve müzik ekibi sahne alarak geceye renk kattı. Program sonunda gençlere ve ailelerine günün anısına çiçek hediye edildi. Kınalı kuzular 12 Mayıs Pazartesi günü Alemdağ Kışlası’nda askeri vazifelerini yerine getirecek ve yemin edecekler. Askeri koğuşta kalıp karavanadan yemek yiyecek olan gençler gün sonunda tezkerelerini alacaklar.

Son Güncelleme: 08.05.2014 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72