Elektrenai'dan Sultanbeyli'ye Ziyaret

İstanbul AB'ye Hazırlanıyor projesi kapsamında yürütülen şehir eşleştirme...

Elektrenai'dan Sultanbeyli'ye Ziyaret

İstanbul AB'ye Hazırlanıyor projesi kapsamında yürütülen şehir eşleştirme...

09 Haziran 2014 Pazartesi 11:38
Elektrenai'dan Sultanbeyli'ye Ziyaret

Kardeş Şehir Elektrenai’dan Sultanbeyli’ye Ziyaret
 

İstanbul AB’ye Hazırlanıyor projesi kapsamında yürütülen şehir eşleştirme programında Sultanbeyli Litvanya’nın Elektrenai Belediyesi’yle kardeş şehir olmuştu. Kardeş şehir Elektrenai yetkilileri geçtiğimiz günlerde Sultanbeyli’ye ziyaret gerçekleştirdi.

 

İstanbul’da bulunan 33 ilçe belediyesi arasında projeleri kabul gören 10 ilçe belediyesi, AB’nin yereldeki uygulamalarına yönelik işbirliği yapmak üzere 10 AB kenti ile eşleşmişti. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteği, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğinde uygulanan “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor” projesi çerçevesinde yürütülen “Şehir Eşleştirme” programında Sultanbeyli Litvanya’nın Elektrenai kentiyle kardeş şehir olmuştu. Bu kapsamda Elektrenai Belediyesi yetkilileri Sultanbeyli’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarete Dair

 

Elektrenai yetkilileri ziyaretlerinin ilk gününde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’i makamında ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Ardından heyet, Sultanbeyli Belediyesi ile iyi niyet beyannamesini imzaladı. Daha sonra ise Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe’yi ziyaret eden Elektrenai heyeti, Aydos Kalesi, Gölet Parkı ve bazı gençlik merkezlerinde ve kültür merkezlerinde incelemelerde bulundu. Elektrenai heyeti ziyaretlerinin ikinci gününde ise İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarına ziyaret gerçekleştirdi. Kardeş şehirden gelen delegasyon hem Sultanbeyli’ye hem de Türkiye’ye dair iyi izlenimlerle Litvanya’ya dönüş yaptı.

""

Kardeş Şehrimizin Özellikleri

Elektrenai Belediyesi, üç baltık devletinden (Litvanya, Estonya, Letonya) birisi olan Litvanya’nın eski başkenti Kaunas’a bağlı bir belediyedir. Litvanya’nın en büyük kenti olan başkent Vilnius’a 48 km uzaklıkta olan Elektrenai, 24 bin nüfusa sahip. 2000 yılında belediye statüsüne kavuşan şehrin yüzölçümü 524 kilometrekaredir. Elektrenai, tıpkı Litvanya’nın diğer şehirleri gibi sosyal politika ve sosyal güvenlik alanında gelişmiş bir yapıya sahip. Elektrenai’nın ormanlarla kaplı olması, sporun ve turizmin gelişmesine de olanak sağlıyor.

Son Güncelleme: 09.06.2014 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3