Daha büyük hedefler için kolları sıvadı

İstanbul Gazete- Radyo- Televizyon ve İnternet Haberciler Derneği ikinci...

Daha büyük hedefler için kolları sıvadı

İstanbul Gazete- Radyo- Televizyon ve İnternet Haberciler Derneği ikinci...

02 Mayıs 2014 Cuma 16:11
Daha büyük hedefler için kolları sıvadı

Yeni dönemde daha büyük hedefler için kolları sıvadı

İstanbul Gazete- Radyo- Televizyon ve İnternet Haberciler Derneği ikinci kongresini gerçekletirdi. Ali Rıza Yıldız ve yönetimi yeni dönemde başta Yerel Basının Basın İlan Kurumu ile sorunlarının giderilmesi olmak üzere pek çok konunun çözümü için kolları sıvadı.

""

Dernek yeni dönemde daha iddialı ve kararlı

Yerel basının birlik ve dayanışma içinde çalışmasını sağlamak amacıyla kurulan İstanbul Gazete- Radyo- Televizyon ve İnternet Haberciler Derneği ikinci genel kurulunu Ümraniye’deki dernek merkezinde çoğunluğun katılımıyla yaptı. Tek liste ile düzenlenen dernek kongresinde, çoğunluğun oyunu oy birliği ile alarak, Ali Rıza Yıldız başkan oldu. Ali Rıza Yıldız ve yönetimi yeni dönemde başta, yerel basının Basın İlan Kurumu ile sorunlarının giderilmesi olmak üzere pek çok konunun çözümü için kolları sıvadı.

""

Yeni yönetime taze kan

Dernek Merkezi’nde düzenlenen kongreye divan başkanlığına Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil, üyeliğe ise S.S Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Yıldız seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Derneğin bu güne kadar yaptığı faaliyetler Dernek Başkanı Ali Rıza Yıldız tarafından okunarak müzakere edildi. Derneğin bundan sonra yapacağı faaliyetler hakkında bilgi verildi ve ibraya sunularak kabul edildi. Daha sonra Derneğin Yönetim ve Denetim kurulları üyeleri ibraya sunularak kabul edildi. Yeni yönetimde değişiklikler olduğu da gözden kaçmadı

""

Yıldız: “Kimsenin yapamadığını bizler yapacağız”

Dernek Başkanı Ali Rıza Yıldız yaptığı konuşmasında, “Artık durmak yok çalışmaya devam” dedi. Yıldız, bu dönem daha hızlı ve tempolu çalışacaklarını söyledi. Dernek hakkında üyelere bilgi veren Yıldız “bu dönem kimsenin yapamadığını biz yapacağız. Çünkü biz güçlü bir derneğiz” dedi.  Yıldız, “Başkaları gibi kuru gürültü yapmayacağız. Derneğimizde kayıtlı olan üyelerle sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunacağız. Geziler düzenleyeceğiz. Hem yerel hem de genel yöneticilerle biraraya gelip sorunları istişare edeceğiz. Hızlı ve emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

""

“Basın İlan Kurumu çetesi, yerel basın için en büyük engeldir”

Ali Rıza Yıldız yeni dönemde başta yerel basının Basın İlan Kurumu ile sorunlarının giderilmesi olmak üzere pek çok konunun çözümü çalışacaklarını söyledi. Yıldız, “Devlet tarafından yerel gazetelere ekonomik destek sağlamak amacıyla haklar sunulduğunu ama bu hakların gazeteciler tarafından yeteri kadar bilinmediğini söyledi. Başkan Yıldız, “Sadece İstanbul’da 380 trilyon ilan bedeli var. Fakat çeteleşen bir yapılanmayla basına devletin tanıdığı haklar verileceğine çok ince oyun ve senaryolarla bu paralar naylon, halkla, kamuyla alakası olmayanlara aktarılıyor. Öylesine bir düzenleme yapmışlar ki bu kurumun istemediği hiç kimse ne ihalelerden nede başka bir yerden ilan alabilir. Bundan dolayı İstanbul genelinde örgütlenmeye ağırlık vererek, gerekirse sorunları Ankara’ya muhataplarına ulaştırarak “Basın ilan kurumu çeteleşmesini” dağıtmak zorundayız “ dedi.

""

Öneri ve taleplerle dernek gücüne güç katacak

Genel Kurul’da konuşan Mehmet Yıldız ve Mehmet Özdil, “Gazetecilik ciddi iştir. Toplumsal anlamda yükün ağırı gazeteci arkadaşların sırtındadır. Toplumun gözü ve kulağı olan basının her alanda eksikliği toplumlu olumlu, olumsuz yönde direkt etkilemektedir.  Yerel basına belli kriterlerin getirilmesinin şart olduğunu, gazeteciliğin her önüne gelenin yapamayacağının anlaşılması ve belli kurallara bağlanması gerekmektedir dediler. Daha sonra kongreye katılan gazeteciler teker teker söz alarak fikir ve önerilerini dile getirdiler. Ortak kanaat ise: dernek çatısı altında birlik içinde hareket Edildiği takdirde bir çok sorunun üstesinden gelineceği, yapılacak projelerle mevcut sorunlara çözüm getirileceği şeklindeydi.

Gazetecilerin dernek hakkında proje önerileri acılanılmasıyla kongre katılımcılarla birlikte Tantavi Mahallesi’nde belediyenin sosyal tesislerinde verilen yemekle sonlandırıldı.

""

3 yıl boyunca görevde kalacak İstanbul Gazete, Radyo-Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu listesi şu şekilde:

Yönetim Kurulu Asil:

Başkan: Ali Rıza Yıldız

Yönetim Kurulu: Serkan Süslü, Vahdet Erdoğan, Vural Dağtekin, Ata Tavil, Nimet Kartal, Himmet Kaya, Gökhan Taşkın, Yusuf Şit, Nurcan Kırcalı, Özner Berber,

Yönetim Kurulu Yedek: Zafer Yılmaz, Ümit Şener, Çetin Şahin, Osman Kaya, Mahmut Boydak, Ömür Kaya Hanzey, Nurgül Yılmaz, Tayyar As, Durmuş Acar, Veli Yılmaz, Mehmet Aycan

Denetleme Asil: Gökhan Balcı, Gürhan Demirtaş, Muhterem Yüksel

Denetleme Yedek: Ahmet Toklu, Hüsnü Bediroğlu, Zafer Çoban

""

""

""

""

""

""

""

""

 

Son Güncelleme: 02.05.2014 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3