‘Çevrenize Yeşil Katın'

‘Çevrenize Yeşil Katın' sloganıyla vatandaşlara ücretsiz olarak binlerce..

‘Çevrenize Yeşil Katın'

‘Çevrenize Yeşil Katın' sloganıyla vatandaşlara ücretsiz olarak binlerce..

05 Kasım 2013 Salı 17:50
 ‘Çevrenize Yeşil Katın'

 

 

‘Çevrenize Yeşil Katın’ sloganıyla vatandaşlara  ücretsiz olarak binlerce ıhlamur ve çınar dağıtmaya hazırlanan Pendik Belediyesi,  Güllübağlar’da hatıra ormanı oluşturdu.  Kampanya kapsamında ilk adımı atan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve belediye personeli, Afet  Koordinasyon Merkezi’nin çevresine iki bin fidan dikti.  

 

Pendik Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ‘Çevrenize Yeşil Katın’ sloganıyla vatandaşlara  ücretsiz olarak binlerce ıhlamur ve çınar dağıtacak.  Daha yeşil bir Pendik için 1 Kasım itibari ile başlayan fidan dağıtımı başvuruları  30 Kasım’a kadar devam edecek. Başvurular Belediyenin 444 81 80 numaralı çağrı merkezi üzerinden alınacak.   Kayıt yaptıran vatandaşlara fidanları 15 Aralık-30 Ocak tarihleri arasında dağıtılacak. Şehrin zor yaşam şartlarına dayanıklı bir ağaç türü olan çınar ile çevresine aromatik bir koku yayan ıhlamur ağaçları yıllar sonra ilçeyi bambaşka hale getirecek.

 

 

Belediye personelinden Hatıra Ormanı

'Çevrenize Yeşil Katın’ kampanyasının ilk adımı da Pendik Belediyesi’ne ait Afet Koordinasyon Merkezi’nde atıldı.  Güllübağlar Mahallesi’ndeki Afet Koordinasyon Merkezi çevresinde bulunan boş alan belediye personeli tarafından dikilen fidanlarla ağaçlandırıldı.  Çevreye yeşil değer katmak amacıyla oluşturulan hatıra ormanına 1.980 fıstık çamı dikildi.

 

 

Fidan dikim törenine tüm personelin yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de katıldı. Gün geçtikçe betonla kaplanan kentin yeşille buluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Şahin, bu şehre asıl değeri  yeşil bir çevrenin katacağını  kaydetti. Başkan Şahin şöyle devam etti:  “Bütün mesai arkadaşlarımızın bir dikili ağacı olmasını istedik. Burada her müdürlüğümüze ait bir alan oluşturduk. Böylelikle ilçe genelinde gerçekleştireceğimiz ‘Çevrenize Yeşil Katın’ kampanyasının başlangıcını  da burada başlattık”. Ayrıca Afet Koordinasyon Merkezine Pendik Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından 1.500 adet çalı ve bitki, 1.000 adet çiçek ve 2 bin 500 adet de ağaç dikildi.

 

Son Güncelleme: 05.11.2013 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3